Balıkesir AŞIRI YAĞMUR TARİHİ MEŞE AĞACINI DEVİRDİ

AŞIRI YAĞMUR TARİHİ MEŞE AĞACINI DEVİRDİ

30.03.2015 - 18:23 | Son Güncellenme:

.

AŞIRI YAĞMUR TARİHİ MEŞE AĞACINI DEVİRDİ

Balıkesir’in Burhaniye İlçesinde, aşırı yağmurlar yaklaşık 3 asırlık tescilli meşe ağacının çocuk parkının üzerine yıkılmasına sebep oldu. Olayın sabah saatlerinde yaşaması bir faciayı önledi. Çevresine emniyet şeridi çekilen ağacın, müze ve anıtlar kurulundan gelecek ekibin incelemesinden sonra kaldırılacağı bildirildi.
Aşırı yağışlar Burhaniye’nin turistik Ören semtindeki tarihi meşe ağaçlarından birinin yıkılmasına sebep oldu. Çocuk parkının üzerine düşen dev ağaç, bazı oyun gruplarını ezerken, olayın sabahın erken saatlerde olması faciayı engelledi.
Ağacın tescille olduğunu anlatan Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Nadir Karayaz, ”Ören Mahallesi’nde tescilli meşe ağaçlarımız var. Bu gün sabahleyin bir ihbar geldi. Aşırı yağmur yağışı sebebiyle meşe ağacı devrilmiş. Ağaç, müze ve anıtlar kurulunda tescilli olduğu için herhangi bir şey yapamıyoruz. Yarın sabahleyin Bursa müze ve anıtlar kurulundan yetkililere bilgi verip, orman işletme şefliği ile beraber zabıt tutarak, ağacı kaldıracağız. Bundan 4-5 ay önce de yine böyle bir ağaç yağmurdan dolayı devrilmişti" dedi.
Meşenin yıkılmasına üzüldüğünü anlatan Uğur Tarhal ise, ”Ağacın devrilmesine çok üzüldük ama kimsenin yaralanmaması tek tesellimiz oldu. İnşallah, bir daha böyle bir şey yaşanmaz. Bu güzel Ören, bu ağaçlarla beraber çok daha kıymetli” diye konuştu.
Fatih Ovat da, ”Burası, Kuzey Ege’nin en gözde, bakir yeri. Yani bu bilinçsiz çevre düzenlemesi yüzünden yıkılan bu ağaç, yazık doğanın felaketi gibi bir şey. Hani biz buna sahip çıkamıyorsak birilerinin çıkması gerekiyor. Gerçekten üzücü. Bu ağaçların üzerinde sincaplar barınıyordu. Şu anda o sincaplar yok” şeklinde konuştu.