Siyaset Asırlık planı bozuyoruz

Asırlık planı bozuyoruz

08.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Batı’ya Sokullu Mehmet Paşa’nın ünlü sözüyle yüklenen Erdoğan, “Gizli çelmeler elbette bizi sıkıntıya sokmaktadır. Ama bu sakalımızın tıraşı mesabesindedir. Biz asırlık planı bozarak onların kollarını buduyoruz” dedi

Asırlık planı bozuyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı dünyasının uyguladığı gizli açık ambargoların, taktığı çelmelerin Türkiye’yi sıkıntıya soktuğunu, ancak bu sıkıntıların geçici olduğunu ifade etti. Erdoğan, dün Ak Parti grup toplantısında özetle şu mesajları verdi:
DURMAK YOK: Arkadaşlarımız kar, kış demeden Hakkâri’de, Tendürek’te, Cudi’de, Gabar’da sürekli olarak askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, korucularımızla birlikte oralarda. Ve öyle; ‘Kış mevsimine giriyoruz, duralım.’ Yok böyle bir şey. Devam. Bütün komuta kademesi hepsi oradalar. Şu anda bütün siyasi kademelerimiz, bakanlarımız, komuta kademesi hepsi, işte bu hafta yine hepsi oralardaydı.
KESİLEN SAKAL GÜR ÇIKAR: Sokullu Mehmet Paşa’nın, Venedik Büyükelçisi’ne söylediği şöyle bir söz vardır; ‘Biz Kıbrıs’ı almakla sizin kolunuzu kestik, sizse İnebahtı’nda bizim sakalımızı tıraş ettiniz. Kesilen sakal daha gür büyür, kesilen kol yerine gelmez’. Uygulanan gizli açık ambargolar, ayaklarımıza takılan çelmeler, ikiyüzlü tavırlar elbette bizi sıkıntıya sokmaktadır... Ama bu sıkıntılar sakalımızın tıraşı mesabesindedir. Buna karşılık biz asırlık bir planı bozarak onların kollarını buduyoruz.
BÜYÜKLÜK TOPLA TÜFEKLE PARAYLA OLMUYOR: Türkiye’nin gücünü, milletimizin potansiyelini küçümseyenler, ısrarla felaket tellallığı yapmaya devam ediyorlar... Tarih bize göstermektedir ki büyüklük öyle sadece topla, tüfekle, parayla, sayıyla olmuyor. Büyük olmak için önce koca bir yüreğe, sağlam bir imana, güçlü bir iradeye sahip olacaksın.
KILIÇDAROĞLU ÖĞRENDİN Mİ?: Rabiamızı ana muhalefetin başındaki zat anlayabilmiş değil. Tekrar söyleyeyim, yavaş yavaş öğrenecek. Sonuna kadar tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyeceğiz. Var mı itirazın? Kılıçdaroğlu öğrendin mi? Karşı karşıya olduğumuz meseleler konusunda projesi olan fikir çilesi çeken bir ana muhalefet olmayışı bizi üzüyor. Bu parti çok partili hayata geçtiğimizden beri cumhuriyet, laiklik, çağdaşlık gibi kavramları kendisine siper etmiştir. Bu tavrıyla aslında tembelliğini, faşizan eğilimlerini, milletin değerlerine olan düşmanlığını saklamaya çalışan ana muhalefet partisinin foyası artık ortaya dökülmüştür. Kendi kifayetsizliklerini, arızalarını bir kenara bırakıp Ak Parti’nin yenilenme sürecini ağızlarına pelesenk etmeleri bu parti yönetiminin yolun sonuna yaklaştığını gösteriyor.
ELİNDE SON ZARF KALDI: Yeni göreve başlayan sadrazam masasının üstü bir not, altında üç zarf görür. Notta, ‘başın sıkıştığında mektupları sırayla aç’ yazmaktadır. Halkın homurdanmaya başlamasıyla ilk zarfı açar. İçinde, ‘yapamayacak olsan bile sürekli vaatte bulun’ yazmaktadır. Sadrazam vaatleri sıralar biraz rahatlar. Bir müddet sonra homurtular yükselince açtığı ikinci zarfta, ‘geçmiş yönetimleri suçla’ diye yazmaktadır. Tekrar sıkıştığında açtığı üçüncü zarfta, ‘kendinden sonra gelecek kişi için üç mektup da sen hazırla’ diye yazmaktadır.
Ana muhalefetin başındaki zatın elinde sadece sonuncu zarfın kaldığı anlaşılıyor. Çünkü önce ‘başbakan olacağım’ diye vaatte bulundu. Olamadı. Sonra değişim diyerek suçu eskiye yüklemeye çalıştı o da olmadı. Şimdi sıra kendisinden sonra partisinin başına gelecek kişiye bırakacağı zarfları hazırlamaya geldi. ‘Bal, bal diyerek ağız tatlanmaz’ der atalar. Bunu öğren. ‘Başbakan olacağım’ diyerek başbakan olunmaz, ‘değişim’ diyerek de değişim gerçekleşmez.

Asırlık planı bozuyoruz


Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı çıkışı partili vatandaşlarla sohbet ederek yürürken, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın hole girdiği görüldü. Erdoğan ve Kahraman, daha sonra konuşarak Meclis ana binadan ayrıldı.

‘Otomobil projesi 4. atılım dönemi sembolü olacak’

Erdoğan, perşembe günü Türkiye açısından bir hayalin gerçeğe dönüşmesi yolunda tarihi bir adıma şahitlik ettiklerini dile getirerek “Türkiye’nin otomobil projesini hayata geçirecek girişim grubunda yer alan 5 babayiğidi kamuoyumuza tanıttık. Son bir asırda dünyada yaşanan büyük sıçrama dönemlerinin ilk üçünü kaçırmıştık. Geçtiğimiz 15 yılda ülkemizi getirdiğimiz seviye bizi dördüncü atılım dönemini yakalayabilmemiz konusunda umutlandırdı. Türkiye’nin otomobil projesi işte bu dördüncü atılım döneminin adeta sembolü olacak, lokomotifliğini yapacak önemde görüyoruz. Yerli otomobil, cep telefonu gibi yüksek teknolojiye dayalı ürünlerin ülkemizde üretimine yönelik projeleri hayata geçirirken bunların tamamlayıcısı mahiyetindeki çalışmaları da ihmal etmiyoruz” dedi.

Herkese her an ihtiyaç olabilir

Erdoğan Ak Parti teşkilatında ve belediyelerdeki değişime değinirken görevi bırakanlara “Ak Parti ailesi öyle büyük bir ailedir ki her an, herkese, her yerde ihtiyaç duyulabilir. Kimse gücenmeyecek” derken göreve yeni gelenler için de, “Tüm enerjilerini, maharetlerini ortaya koyarak farklarını göstereceklerine inanıyorum” ifadesini kullandı. Erdoğan şunları kaydetti:
KİMSE GÜCENMEYECEK: Biz hizmet ve siyaset anlayışımızı değiştiriyor, geliştiriyoruz. Bu bayrak yarışında teşkilatlarımızda, belediyelerimizde ayrılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ak Parti ailesi öyle büyük bir ailedir ki her an, herkese, her yerde ihtiyaç duyulabilir. Kimse gücenmeyecek. Arkadaşlarımız bu büyük aile içinde çalışmaya, emek vermeye, proje üretmeye devam edeceklerdir. Görevlerine devam eden arkadaşlarımızdan yeni bir heyecanla yeni bir şevkle daha büyük hizmetler bekliyoruz. Yeni göreve gelen arkadaşlarımızın da tüm enerjilerini, tüm birikimlerini, tüm maharetlerini ortaya koyarak farklarını göstereceklerine inanıyorum.
ÖNÜMÜZDE YENİ BİR İMTİHAN VAR: 3 Kasım seçimleri ülkemizde yeni bir dönemin miladı olmuştur. Türkiye’de artık hiçbir şey 3 Kasım 2002’den önceki gibi olmamıştır ve olmayacaktır. Milletimiz, kendi iktidarıyla birlikte adeta bir devrime imzasını atmıştır. Şimdi önümüzde yeni bir imtihan var. Hizmet ve yatırım konusunda rüştünü ispat eden Ak Parti, ülkemizin yönetim sistemini değiştirme konusunda da aynı başarıyı elde etmek mecburiyetindedir. Bu bakımdan 2019 seçimleri, ülkemiz ve partimiz için en az 3 Kasım seçimleri kadar kritik bir dönüm noktası olacaktır.
AKILLI OLANLAR KAÇTI: Milletimiz FETÖ denilen ihanet çetesinin gerçek yüzünü 17-25 Aralık’ta teşhis etmiş, 15 Temmuz bu ihanet çetesinin başının ezilmesinin ne kadar gerekli olduğunu şüpheye yer etmeyecek şekilde ortaya koymuştur. Bizler, ‘çocuklarınızı bunların okullarından alın’, ‘sakın ha bunların bankasına paralarınızı yatırmayın, varsa paralarınızı çekin, alın’ dediğimiz zaman boşuna bunları haykırmadık. O zaman onların bankalarından veya bankasından parasını çekip almayanlar; şimdi yanımıza gelip, ‘biz bunları bilerek yapmadık’ diyor. Neyi bilerek yapmadın ya? Hepsini bilerek yaptınız. Şimdi ‘bizim taksiratımız yoktu’ diye ağlıyorsunuz. Kusura bakmayın, atı alan Üsküdar’ı geçti. Akıllı olanlar Türkiye’yi terk etti, gitti. Maalesef aklı yetmeyenler burada tuzağa düştü.