Balıkesir “AŞK’I NEBİ” ETKİNLİĞİ BEĞENİLDİ

“AŞK’I NEBİ” ETKİNLİĞİ BEĞENİLDİ

14.04.2015 - 10:01 | Son Güncellenme:

.

“AŞK’I NEBİ” ETKİNLİĞİ BEĞENİLDİ

Altıeylül Belediyesi’nin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlediği, “Aşk’ı Nebi” isimli sergi büyük beğeni topladı.
Altıeylül Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Altıeylül Belediye Başkanı Dt. Zekai Kafaoğlu’nun ev sahipliği yaptığı etkinliğe Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, İl Müftüsü Turgut Açari, daire müdürleri ile diğer davetliler katıldı.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı törende davetlilere hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 13-20 Nisan tarihlerinde kutlanan Kutlu Doğum Haftası gibi önemli bir haftada Altıeylül Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ’aşk’ı nebi’ isimli sergi ve etkinlikten dolayı Başkan Zekai Kafaoğlu ve ekibini kutladı. Başkan Uğur, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in hayatını örnek aldıklarını, Peygamber Efendimiz Allahu tealadan ne dilemiş ve istemişse onu istediklerini, yine Peygamber Efendimiz nelerden Allah’a sığınmış ise aynı şekilde onlardan Allah’a sığındıklarını söyledi. Başkan Uğur, “Bu anlamlı etkinliği düzenleyen Altıeylül Belediyemize, Başkan Zekai Kafaoğlu ve ekibine, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı etkinlikte ünlü Tasavvuf Musikisi ve Sanat Musikisi sanatçısı Mürşid Kavurmacı söylediği ilahilerle gönülleri fethetti.
Otel Basri’deki Kutlu Doğum etkinliğinde Vali Mustafa Yaman’ın da kısa konuşmasının ardından aşk’ı nebi sergisinin açılışı gerçekleştirdi. Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından önce dua ardından kurdele kesimiyle açılışı yapılan dünyaca ünlü Hüsn-i Hat sergisindeki Hilye-yi Şerife eserleri büyük beğeni topladı. İstanbul Topkapı Sarayı, Küba (Havana), Washington, New York gibi merkezlerde açılmış olan Mehmet Çebi koleksiyonundan hilye-i şerifin izlenime sunulduğu Aşk-ı Nebi Sergisi, Altıeylül Belediyesi’nce Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Balıkesir’e getirildi. Yetkililer, 14 - 17 Nisan tarihleri arasında Otel Basri’de ziyaretçileri açık olacak serginin 09:00- 21:00 saatleri arasında gezilebileceğini belirttiler.