Dünya Askeri araca hain saldırı: 7 yaralı

Askeri araca hain saldırı: 7 yaralı

15.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siirt’in Şirvan ilçesi Üçyol mevkiinde dün askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerce daha önce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada, 5’i hafif olmak üzere 7 asker yaralandı. Yaralı askerler, Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Askeri araca hain saldırı: 7 yaralı

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada yapılan ilk incelemede Şirvan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı’na bağlı bir unsurun yol emniyet faaliyetlerinden dönüş yaptığı sırada Siirt-Şirvan Karayolu üzerinde aracın uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği ile patlatıldığı, patlama sonucu araç içinde bulunan beşi hafif olmak üzere yedi yaralı personel olduğu belirtildi.
Operasyon başlatıldı
Yaralıların olay yerine sevk edilen ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındıoğı belirtilen açıklamada, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.
Diyarbakır’ın Kocaköy, Hani ve Lice ilçelerinde, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda, PKK’lı teröristlere ait iki sığınak ve iki doğal mağara imha edildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kocaköy, Hani ve Lice sınırlarında 11 Ekim tarihinde başlatılan “Bayrak-63 Şehit Güvenlik Korucusu İhsan Gür Operasyonu” başarıyla tamamlandı.
Operasyon kapsamında, biri terör örgütü PKK iş birlikçisi, biri de “uyuşturucu imal ve ticareti yapma” suçundan aranan 2 zanlı yakalandı, 208 araç ve 519 kişinin sorgulaması ile 18 ev ve eklentisinde adli arama yapıldı. Teröristlere ait iki sığınak ve iki doğal mağara tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Yazarlar