Gündem Askeri casusluk davasında astsubay Yılmaz 11 ay sonra tahliye oldu

Askeri casusluk davasında astsubay Yılmaz 11 ay sonra tahliye oldu

12.01.2015 - 20:55 | Son Güncellenme:

İstanbul'daki ’Gizli belge bulundurma’ davasında 11 aydır cezaevinde olan ve Anayasa Mahkemesi’nin ’Hak ihlali’ kararının ardından tahliyesine karar verilen 37 yaşındaki Deniz Astsubay Adnan Yılmaz Eskişehir’deki askeri cezaevinden tahliye oldu. Eşi, iki çocuğu ve yakınlarına sarılan Yılmaz,"Çok mutluyuz" dedi.

Askeri casusluk davasında astsubay Yılmaz 11 ay sonra tahliye oldu


Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanlığı’nda bulunan Askeri Cezaevi’nde kalan astsubay Adnan Yılmaz akşam saatlerinde tahliye oldu. Yılmaz’ı nizamiye girişinde eşi Gökçe Yılmaz, 10 yaşındaki kızı Doğa Aybüke Yılmaz ve 5 yaşındaki oğlu Berke Kaan Yılmaz, babası Sadi Yılmaz, annesi Fevziye Yılmaz ile yakınları karşıladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla nizamiye girişinde bekleyen yakınlarına sarılan astsubay Adnan Yılmaz mutlu olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Çok mutluyuz. Herkes fazlasıyla konuştu zaten bu süreçte. Bizim çok fazla konuşmamıza gerek yok. Sadece bize destek olan insanlara teşekkür etmek istiyorum. Başta Türkiye Emekli Subaylar Derneği olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından silah arkadaşlarım dünyanın her bir tarafından da yurtseverlerin desteklerine çok teşekkür ediyorum. Mektuplarıyla, kitaplarıyla büyük destekler verdiler. Çok teşekkür ediyorum inşallah her şey daha güzel olacak bundan sonra. Bir sene içeride kaldım. Malatya Zirve Yayınevi ve Şemdinli davasında kumpas davları sonucunda halen cezaevinde olan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşların özellikle Şemdinli davasında aldıkları cezalar 39 sene. Yaklaşık 10 seneye yakındır da 2005’te kurulan ilk kumpas davasında cezaevindeler. Bu arkadaşlarımızın da bir an önce özgürlüğe kavuşacak yolunun bulunması gerekiyor."

Astsubay Adnan Yılmaz’ın eşi Gökçe Yılmaz da "Geç de olsa adalet yerini buldu. İnşallah bundan sonraki süreçte de çarçabuk adalet yerini bulur. Mutluyuz. Olması gereken biraz geç oldu, ama oldu" dedi.

Sevinç gözyaşları döken anne Fevziye Yılmaz ise "Ben çok mutluyum. Bu da mutluluk gözyaşları. Evlatlarına kavuştu oğlum, hak yerini buldu" diye konuştu.

Aynı davada Eskişehir H Tipi Cezaevi’nde kalan uzman çavuş Alpay Aksu’nun da tahliye edildiği öğrenildi.