Gündem Askerleri bırakmak bu işi çözmüyor

Askerleri bırakmak bu işi çözmüyor

23.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Muş’ta askerimizi kaçırdılar, sonra getirmişler HDP binasına bırakmışlar. Arkadaş, o kaçırdıkları askeri bırakmaları işi çözmüyor” dedi.

Askerleri bırakmak bu işi çözmüyor

Akdoğan, HDP’ye oy verenlere, “Bunların gerçek yüzünü artık görelim. Eşcinsel aday çıkartan, eşcinsel evliliği öne süren bir parti, Türkiye partisi olabilir mi?” diye seslendi. Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘HDP’yi Kandil belirledi’
“Muş’ta askerimizi kaçırdılar sonra getirmişler HDP binasına bırakmışlar. HDP, PKK’nın seçim ofisi. Niye? Onlar prim yapsın diye. Arkadaş, o kaçırdıkları askeri bırakmaları işi çözmüyor. Eli silahlı adam orada durduğu sürece, terör örgütü orada durduğu sürece, bu HDP’ye verilen bütün oylar vebaldir.”
Akdoğan “Bunların güçlenmesi, demokrasinin güçlenmesi anlamına gelmiyor çünkü bunlar terör örgütünün vesayeti altında. Millet bunlara bakıyor, oy veriyor, elinde silah olan adamın, devlete kurşun sıkan adamın dediği oluyor. HDP listelerini, HDP yönetimi mi belirledi? Kandil belirledi. Sonra çıkmış Selahattin Demirtaş, ‘Bizim neye ihanetimizi gördünüz’ diyor. Türkiye Cumhuriyeti’ne savaş açan, karakol basan, milletin evlatlarını orada şehit eden bu terör örgütü, kimin örgütü? Sen, onun uzantısı değil misin? Daha nasıl bir ihanet olacak?” ifadelerini kullandı.