Cadde Askerliğin parayla olması ülkeyi böler

Askerliğin parayla olması ülkeyi böler

03.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bedelli askerliği Twitter’dan eleştiren Gülben Ergen’in “Askerliğin parayla satın alınması ve parası olmayanın ölüm pahasına vatanı koruması ülkeyi böler” ifadesine tepkiler yağdı.

Askerliğin parayla olması ülkeyi böler


Gülben Ergen, dün bedelli askerliğin çıkmasından sonra eleştirilerini sosyal medyadaki hesaplarından dile getirdi. Ak Parti Grup toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu bedelli askerlik müjdesini vermişti. Davutoğlu yaptığı açıklamada, “1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımın, askerlik yükümlülüğüne sahip vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin TL ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar” dedi.

Haberin Devamı

‘Sen işine bak!’
Bu açıklamanın ardından Gülben Ergen, Twitter’dan ve Instagram’dan ‘bedelli askerlik’e olan tepkisini dile getirdi. Ergen Twitter’dan ilk olarak, “Askerliğin parayla satın alınması ve parası olmayanın ölüm pahasına vatanı koruması ülkeyi yine böler, hep böler...” cümlesini paylaştı. Ergen ardından Instagram hesabından şehit cenazelerinin olduğu bir fotoğrafı paylaşarak altına, “Bedelini ödeyecek durumları yoktu” notunu yazdı.
Ergen’in bu paylaşımlarının ardından kimi takipçileri destek olurken kimileri ise sert şekilde eleştirilerde bulundu. Ergen, sözlerini eleştiren ve “Sen işine bak” diyen bir takipçisine ise “İşime bakıyorum. Özgürüm, demokratik sistemdeyiz. Bir fikrimi yazdım, ne olmuş?” karşılığını verdi. Ergen’e gelen tepki mesajlarının bazıları ise şöyle:

Haberin Devamı

‘Yapmacık hareketler’
- Sizinde üç evladınız var. Siz de doğu da yaptırırsınız o zaman.
- Böyle yapmacık hareketlere hiç gerek yok. Umarım ileride evlatlarınızı göğüsünüzü gere gere askere gönderirsiniz ama hiç sanmıyorum.
- Oğullarınız yaşı 25 olsaydı ve bedelli çıksaydı ne yapardınız?
- Evet, zamanı geldiğinde göreceğiz Gülben Ergen’i.
- Eminim kendi oğullarınızı Siirt’e, Diyarbakır’a gönderirsiniz.
- Gündemde kalmaya çalıştığınız apaçık ortada. Yazık size.

Kimler bedelli yapabilir

- Kıvanç Tatlıtuğ: 1983 doğumlu.
- Arda Turan: 1987 doğumlu. .
- Burak Özçivit: 1984 doğumlu.
- Engin Öztürk: 1986 doğumlu.
- Gökhan Özen: 1979 doğumlu.
- Çağkan Çulha: 1985 doğumlu.
- Caner Özyurtlu: 1986 doğumlu
- Kaan Yıldırım: 1986 doğumlu.
- Taner Ölmez: 1986 doğumlu.

Yapamayanlar
- Çağatay Ulusoy: 1990 doğumlu.
- Aras Bulut İynemli: 1990 doğumlu.
- Şükrü Özyıldız: 1988 doğumlu