Tel şehriyeli sütlü tatlı olarak bilinen aslan sütü tatlısı, sütlü tatılar arasında mükemmel bir lezzete sahiptir. Üstelik yapımı çok basit olan bu tatlıyı evinizde kolayca yapabilirsiniz. Çok hafif bir tatlı olan aslan sütü tatlısı, aniden gelen misafirlerinize yapabileceğiniz tatlılardan biridir. Peki, aslan sütü tatlısı nasıl yapılır? İşte aslan sütü tatlısı tarifi... 

Malzemeler:

-5 su bardağı süt
-1 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı nişasta 
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı çekilmiş fındık
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 su bardağı tel şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağı 

Üzeri için:

-Tarçın ve fındık içi 

Nasıl yapılır? 

-Tel şehriyeyi yanmaz tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile rengi dönene kadar kavurun.
-Tencerenin içerisine süt, toz şeker, nişasta ve unu ilave edip çırparak orta ateşte muhallebiyi pişirin.
-Fındıkları çekin ve muhallebinin içerisine ilave edin. Hindistan cevizi ve kavrulan tel şehriyeyi de ekleyip karıştırın.
-Orta boy borcamın içerisini çok az ıslatın, bu yöntem tatlınızın kolay çıkması için mükemmel olacaktır. 
-Daha sonra muhallebiyi dökün.
-Buzdolabında 4-5 saat bekletin.
-Üzerini fındık ve tarçın ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.