Kütahya Aslanapalı İmamdan ''Bir Şiir Bir Tarih Kütahya'' İsimli Kitap

Aslanapalı İmamdan ''Bir Şiir Bir Tarih Kütahya'' İsimli Kitap

13.10.2017 - 06:50 | Son Güncellenme:

.

Aslanapalı İmamdan Bir Şiir Bir Tarih Kütahya İsimli Kitap

Kütahya’nın Aslanapa ilçesine bağlı Çamdibi köyünde görev yapan imam Davut Berber’in, 2 yıllık çalışma sonucunda yazdığı ’’Bir şiir bir tarih Kütahya’’ isimli kitabı ilgi görüyor.
13 yıldır imam hatiplik yapan Davut Berber, uzun araştırmalar sonucu 2 yılda yazdığı 105 sayfalık kitabını, ilk etapta 5 bin adet olarak kendi imkanlarıyla bastırdığını ve kitapçılarda yerini aldığını söyledi.
Berber, ’’Aslen Aslanapa ilçesine bağlı Örenköy’lüyüm. 13 yıldır mesleğimi severek yapıyorum. Son 6 yıldır Aslanapa ilçesi Çamdibi köyünde İmam Hatip’lik yapıyorum. Kütahya’yı tanıtan bir kitap yazmak en büyük hayalimdi. 105 sayfalık kitabımı uzun araştırmalar ve çalışmalarım sonucu yazdım. İlahiyat okumamın dışında aynı zamanda 4 yıllık Türk dili ve edebiyatı bölümü mezunuyum. İslam tarihi alanında yüksek lisans seminer çalışmamı Kütahya’nın tarihi, Türkleşmesi üzerine yaptım. Kitabımın ilk bölümünde Kütahya tarihini anlattım. İkinci bölümünde ise şiirlerle Kütahya’nın Türkleşmesi ve fetih dönemine değindim. Kitap içerisinde kullandığım resimler konusunda benden desteğini esirgemeyen Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na teşekkür ediyorum. Kütahya’nın evladı olarak amacım, tarik abidesi ilimizin adını en iyi şekilde duyarmak’’ ifadelerini kullandı. (YD - EFE)