Merhabalar,
 
 
Akdenizin incisi yavru vatanımızın özel tatlarından olan  bu peynir çeşidi sık dokulu, sarımsı beyaz renkte taze bir peynirdir. 
Dünya mutfağında oldukça yaygın olarak kullanılan hellim, doğrudan kahvaltıda yenilebildiği gibi, ızgarada ya da yağsız tavada kızartılarak, salataların üzerinde de tüketilebilir. 
Hatta bir zamanlar  Kıbrıs'a gidenlere sevenleri tarafından verilen tek siparişti diyebiliriz.:) 
İyi bir hellimi anlamak için üzerindeki deliklere bakılır.
Deliklerinin büyük olması ise onun iyi olduğunun göstergesidir.
 
 
MALZEMELER:
 
1 paket helllim peyniri
10-12 adet asma yaprağı
 
 
YAPILIŞI:
 
Ben yazın bahçemden topladığım taze yaprakları sıcak suda yıkayarak kullandım.
 
 Ama salamura yapraktan yapacaksanız öncelikle yapraklarınızı sıcak suda bekletip yıkayarak iyice tuzunu alın. Çok sert değilse haşlamanıza hiç gerek yok.
 
 Hellimi dilimleyin. Asma yaprağını yayıp iç kısmına peynir dilimini koyun ve asma yaprağıyla dört tarafından zarf gibi katlayın.
 
 Tost makinenızı ısıtın ve hiç yağlamadan hazırladığınız yapraklara sarılmış hellimleri dizin.

Her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Zaten çok çabuk kızarıyor. Pişerken evinizi mis gibi asma yaprağının o güzel aroması kaplıyor.

 Daha sonra yanında minik domateslerle sıcak sıcak servis edin.
 
Kahvaltıda ya da ara sıcak olarak diğer öğünlerde sunabilirsiniz.
 
Afiyet olsun.
 İnstagram takip adresim : http://www.instagram.com/gurmedengecme