İzmir Aston Martin İzmir showroomu açıldı

Aston Martin İzmir showroomu açıldı

20.11.2015 - 13:08 | Son Güncellenme:

İngiliz lüks otomobil markası Aston Martin’in Türkiye’deki ikinci showroomu Aston Martin Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar güvencesi ile İzmir Folkart Towers’ta açıldı.

Aston Martin İzmir showroomu açıldı

İngiliz lüks otomobil markası Aston Martin’in Türkiye’deki ikinci showroomu Aston Martin Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar güvencesi ile İzmir Folkart Towers’ta açıldı. Aston Martin Türkiye showroomunda, yarım yüzyılı aşkın süredir devam eden Aston Martin-James Bond birlikteliğinde, kutlama niteliğinde özel olarak tasarlanan ve dünyada sadece 150 adet üretilen Aston Martin DB9 GT Bond Edition modeli de satışa sunuldu.
Aston Martin Türkiye, İstanbul Yeniköy’deki showroomundan sonra kısa süre içerisinde ikinci şubesini İzmir Folkart Towers’ta açtı. Birbirinden farklı Aston Martin Türkiye modelleri, dünya ile aynı anda İzmirli spor otomobil tutkunları ile buluşacak. Aston Martin Türkiye, Folkart Towers’taki 300 metrekarelik yeni showroomu ile birlikte Türkiye genelinde yılda 25 araç satmayı hedefliyor.

Haberin Devamı


007 BOND LOGOSU TAŞIYACAK, DÜNYADA 150 ADET ÜRETİLECEK


Yarım yüzyılı aşkın süredir devam eden Aston Martin-James Bond birlikteliğinde, kutlama niteliğinde özel olarak tasarlanan ve 540 beygir gücü ile bugüne kadarki en güçlü DB9 olan DB9 GT’yi temel olarak üretilen model; eşsiz tasarımı ve ayrıcalıklı aksesuarları ile ziyaretçileri büyüledi. Dünyada sadece 150 adet üretilecek bu özel otomobil, 6.0 litre ve V12 motorlu grand tourer ile 6750 devirde 540 beygir güç ve 5500 devirde 620 Nm tork üretebiliyor. 100 kilometreye 4,5 saniyede çıkan DB9 GT Bond Edition’ın en yüksek hızı ise 295 kilometre. Spectre Silver boya ile önde ve arkada gümüş Aston Martin rozetlerini, dışında ise “007 Bond Edition” logosunu taşıyor.

Haberin Devamı


FİYATI 538 BİN EURO


Özel fitilli deri, alkantara kaplı direksiyon ve saten karbon fiber konsol olması da otomobilin lüks özellikleri arasında bulunuyor. Universal bağımsız çift süspansiyon çatalı emniyetli yol tutuşu sağlarken üç evreli uyarlanabilir amortisör sistemi normal, spor ve trek konumları sunarak dinamik özelliklerin en geniş kullanımını sağlıyor. DB9 GT Bond Edition; 538 bin Euro fiyatıyla, dünya piyasalarıyla aynı anda Türkiye’de D&D Motorlu Araçlar güvencesi ile Folkart Towers’taki showroomda satışa sunuldu.


YILLIK SATIŞ HEDEFİ 25 ADET


Aston Martin Türkiye Orta Doğu-Türkiye-Kuzey Afrika Genel Müdürü Neil Slade ve Folkart Towers Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’ın da katıldığı açılışta konuşma yapan D&D Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kaya, “İnanıyoruz ki bu heyecanlı yolculuğumuz hız kazanarak uzun yıllar devam edecek ve İzmir; Aston Martin’in önemli bir üssü olacak. Türkiye genelinde 25 adet satış hedefimiz var. Artık dünya piyasaları ile aynı zamanda satışa çıkan birbirinden özel Aston Martin modellerini İzmir sokaklarında da görebileceksiniz. İzmir’de dört ciddi alıcımız var. Basın toplantısının ardından kendilerine araçlarını teslim edeceği ” dedi. Kaya, gazetecilerin “Mesut Sancak otomobil alacak mı?” sorusuna ise “Mesut Bey, ‘ne zaman açılış yaparsak o zaman arabamız teslim alacağım’ demişti. O gün bugün" dedi.

Haberin Devamı


“ASTON MARTIN ÇOK BÜYÜK BİR ŞANS”


Açılışta konuşan Folkart Towers Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise “Aston Martin gibi bir dünya markasının İzmir’de olması en çok bizi sevindiriyor. Folkart Towers projesine başlamadan önce dışarıdan insanların İzmir’i bir öcü gibi göstermesi, ‘İzmir’e yatırım yapılmaz’ gibi bir algıyı yayması, bizi çok üzüyordu ve bunun çok yanlış olduğunu ve İzmir’in Folkart Towers gibi işleri hak ettiğini düşünüyorduk. Aston Martin gibi markaların olması gerektiğini düşünüyorduk. Bizim için Aston Martin çok büyük bir şans. Onlar için de biz bir şans isek ne mutlu bize. Bundan sonra buna benzer markaları İzmir’e getirmek için ön ayak olmaya devam edeceğiz. Aston Martin bende de olsun istiyorum. Gerçekten mobilya gibi. Baktığınız zaman hayretler içerisinde kalıyor insan. En yakın zamanda bir Aston Martin sahibi olmak istiyorum” diye konuştu.


“BİRİNCİ SINIF ORTAKLIĞA İMZA ATTIK”


Aston Martin Türkiye Orta Doğu-Türkiye-Kuzey Afrika Genel Müdürü Neil Slade, Aston Martin’in 46 ülkede 162 tane bayisi olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “İzmir ve İstanbul; yatırım anlamında çok ilgi çekici ortamlar. Sayın Kaya’nın öncülüğünde gösterilen hizmet Aston Martin’in daha önce görmediği derecede iyi. Aston Martin adına birinci sınıf bir otaklığa imza attık. Aston Martin olarak üretim sektöründe bin 500 kişilik bir ekibimiz var. Aston Martin tarihinde 2,5 milyar TL değerinde önemli bir yatırım yaptık. Aston Martin’in en heyecanlı zamanlarını yaşıyoruz. Araçlarımızın büyük bir kısmı el yapımıdır.”

Haberin Devamı


JAMES BOND AKSESUARLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI


Basın toplantısının ardından showroomda bulunan Aston Martin modelleri ve dünyada sadece 150 adet üretilen Aston Martin DB9 GT Bond Edition modeli tanıtıldı. D&D Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kaya, Aston Martin Türkiye Orta Doğu-Türkiye-Kuzey Afrika Genel Müdürü Neil Slade ve Folkart Towers Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, özel otomobil önünde birlikte poz verdi. Açılışta, Spectre filminde kullanılan James Bond aksesuarları da görücüye çıktı.