2018’de uygun tarihler

Yıl boyunca gezegenlerin farklı burçlarda ilerlemeleri belirli işleri daha kolay ve hızla hale getirebilir.

Yıl boyunca gezegenlerin farklı burçlarda ilerlemeleri belirli işleri daha kolay ve hızla hale getirebilir. Projeler ve işler için uygun zamanlar bulunması astrolojinin dikkat çekici alanlarından birisidir. En azından belirli konuları temsilen gezegenlerin güçlü oldukları burçlarda ilerlemesi kolaylaştırıcı olabilir. Kuşkusuz farklı konular için uygun zamanı seçerken diğer pek çok göstergeye bakılabilir. Örneğin yükselen burcun yani saatin seçilmesi, yükselen yöneticisinin işle ilgili bir evde ve güçlü olması, açılarla desteklenmesi, Ay’ın ışığının büyüyor ya da küçülüyor olması, yaptığı birleşmeler bu bağlamda ele alınabilir. Bu yazıda en azından Merkür, Venüs ve Mars’ın daha elverişli dönemlerine değineceğim.

Haberin Devamı

İletişim, eğitim, görüşmeler ve ilişkiler için

Ticaret, görüşmeler, yolculuklar, eğitsel uğraşlar, hız ve dikkat gerektiren ve yetenekleri ortaya koymayı gerektiren Merkür’ün İkizler’de Başak’ta olduğu dönemleri tercih edebilirsiniz. 30 Mayıs – 12 Haziran, 6-22 Eylül böyle dönemlerdir. Genel olarak 24 Ocak – 9 Mart, 13 Mayıs – 29 Haziran, 1 Eylül -13 Ekim dönemlerinde de Merkür’ün ortalamadan daha hızlı gitmesi de bu dönemde yazışma ve görüşmeleri hızlandıracaktır.

Güzellik ve uyum yaratmakla ilgili konular, kadınlara yönelik uğraşlar, estetik, dekorasyon, yaratıcı işler, denge, uyum ve hoşluk yaratmak, evlilik, nişan ya da kutlamalar, eğlence ile ilgili konularda Venüs’ün güçlü olduğu Boğa, Terazi ve Balık burçlarından geçişi kullanılabilir. Bu dönemlere bakacak olursak, 11 Şubat – 7 Mart, 31 Mart – 24 Nisan, 7 Ağustos – 9 Eylül, 16 Kasım – 2 Aralık daha uygun koşullar sağlayabilir. Venüs’ün geri harekette olacağı 5 Ekim – 16 Kasım arasında ise bu tür uğraşlarda istenen sonuçların çıkması kolay olmayacaktır, dolayısıyla bu tür işler için pek uygun dönemler olmayabilir.

Profesyonel yaşam için

Girişim ve cesaret göstermek, öne çıkmak, mücadele etmek ve hakkımızı aramakla ilgili konularda Mars’ın Akrep ve Oğlak burcunda olduğu dönemleri tercih edebiliriz. 26 Ocak’a kadar olan dönem, 17 Mart – 16 Mayıs ve 27 Ağustos ve 11 Eylül tarihleri arasında Mars’ın getirdiği kararlılığı daha iyi kullanabiliriz. Ancak Mars’ın geri harekette olacağı 27 Haziran – 27 Ağustos arasında önemli girişimlerden uzak durmak, yeni açılımlar yapmamak daha doğru olur, bu dönemde gerilemeler, istenen şekilde ilerleyememe, tıkanma söz konusu olabilir. Aynı zamanda Mars’ın Jüpiter’le olan olumlu açılar kurduğu günler de cesaretimizi yükseltebilir. Bu tarih 23-25 Nisan olarak görülmekte.

Haberin Devamı

İş hayatında, mesleki konularda ve sorumluluklar alanında, uzun vadede gerçekleşmesini istediğimiz, istikrar ve düzen aradığımız alanlar için Güneş’in Satürn’le uyumlu olduğu zamanları tercih etmeye bakalım. Bugünlerde güçlü kişilerden destek almak, gayrimenkuller ve toprakla ilgili işlerde başarı daha dikkat çekici ve olumlu yönde olabilir. Bu nedenle, 24-26 Şubat, 28-30 Nisan, 25-27 Ağustos, 27-29 Ekim daha istikrarlı sonuçlar getirebilir.

Gerek kişisel, gerekse profesyönel alanda, şansın ve ilerlemenin, genişlemenin, güçlü kişilerden destek görmenin arandığı günler için Güneş’in Jüpiter’le uyumlu olduğu zamanları tercih etmek daha uygun olacaktır. 2018’de 10-12 Şubat, 12-14 Mart, 4-6 Temmuz, 6-8 Ağustos, 10-12 Eylül ve 25 -27 Kasım günleri böyle imkanlar sunmakta. Kuşkusuz kimi günler için diğer faktörleri de göz önüne almak gerekir, bu tarihler genel bir özellik taşıyor.

Haberin Devamı