Aslanlar için yaratıcılık, korkular ve engeller

Ateş elementinden Aslan yaratıcılık ve kişisel ifadenin en dikkat çekici, doğal ve akıcı şekilde ortaya çıktığı burçtur.

Ateş elementinden Aslan yaratıcılık ve kişisel ifadenin en dikkat çekici, doğal ve akıcı şekilde ortaya çıktığı burçtur. Aslan sahnenin, şöhretin ve parlaklığın burcudur. Bu burç aynı zamanda kraliyet, debdebe ve lüksle de yakından ilişkilidir. Kendine güven duyan Aslan’ın yaratıcılık alanı olan 5. evde ise Jüpiter’in burcu olan Yay’ı buluruz. Güneş sisteminin en büyük gezegeni Jüpiter büyümeyi, genişlemeyi ve iyimserliği anlatırken, Aslan’a sınırlarını aşan, yeni deneyimler için risk alabilen, neşeli ve çoğu zamanda abartılı bir tutum getirir. Aslan kendini sahneye koyuşunda son derece rahat, şanslı ve zevklere cömertçe yaklaşan bir tutum izler. Bu alanda bolluk, zenginlik ve yüksek beklentiler vardır. Pek çok yükselen Aslan, özellikle bu evde Güneş, Venüs ve Jüpiter var ise, kendilerini ortaya koymaktan doğal bir mutluluk ve muzaffer olma duygusu yaşarlar. Aslan aynı zamanda görüşlerinin, vizyonunun kendiliğinden haklı olduğuna inanarak, olumlu yönde bir yöneticilik ama kimi zamanda aşırı bir gurur ve dikkatsizlik içinde olabilirler. Aslanlar için kişisel ifade sahnede, sanatta ve kendi kişisel güçlerini ortaya koyabilecekleri yönetsel alanlarda dikkat çeker.

Haberin Devamı

Yaratıcı alanda Aslan keşfetmeye hevesli, büyük düşünen ve büyük hareket eden bir tavır sergileyecektir. Bu konum aynı zamanda risk almayı, hayatla oyun oynamayı ve harcamalarda sınırsız davramaya da neden olabilir.

Korkular ve krizler ise haritada 8. evde görülürler. Aslan burcunun 8. evinde ise kendine acıyan, feragat eden, kimi zamanda kurban olmayı anlatan Balık burcu vardır. Bu nedenle Aslan’lar kendi egolarını ve üstünlüklerini kaybetme, dağılma ve aşağılanma konusunda önemli korkular besleyebilirler. Bu ev aynı zamanda dönüşüm ve yenilenmeyi de gösterdiği için, aslında Aslan’ın kendini geliştirebilmesi için zaman zaman kendi zayıflıklarını bilmesi, öğrenmesi ve kabullenmesi gerekir. Aslan baskın ve dikkat çeken bir doğal yapıya sahipken, bu evdeki Balık burcu aslında başkalarına hizmet etmek, alttan almak ve alçak gönüllülük göstermek konusunda sürekli test altındadır. Eğer bu evde Mars ve Satürn gibi gezegenler varsa, ortaklaşa konularda zarara uğrama ya da çok fazla sorumluluk almak gündeme gelebilir. Kimi zamanda kişi kendini zayıflatabilecek olumsuz alışkanlıklara, korku ve endişelere sahip olabilir.

Haberin Devamı

12. ev ise kişinin kontrolü dışında gelişem, gayb alemi diyebileceğimiz alanı temsil eder. Bu ev bilinmeyeni ve gizli kalan şeyleri açıklar. Günümüzde çoğunlukla bunu bilinçaltı olarak da görebiliriz. Aslan burcunun 12. evinde yer alan Yengeç, duyguların rahat ve samimi ifadesinde bazı sorunlara, eksiklere işaret ediyor olabilir. Çoğu zaman bu durum ev ve ailevi konulardan kaynaklanan ama bir şekilde tam olarak yüzleşilemeyen hassasiyetleri gösterebilir. Hayatın belirli zamanlarında, yükselen Aslanlar ailelerinin onları nasıl bağlayıcı ya da kısıtlayıcı olduklarından şikayet edebilirler. Eğer bu evde Satürn varsa, bu durum ruhun gelişimi yönünde önemli bir sınav söz olduğunu da gösterebilir.

Haberin Devamı

Sonuçta özellikle yükselen Aslan’ların iyimser, büyük düşünen, kendine güvenen karakterleri doğal olarak kendi zayıflıklarını, eksiklerini tanıma ve kabul etme yönünde alınan derslerle olgunlaşacaktır.