Dikkatli olunması gereken dönemler

Süregelen gelişmeler Ekim-Kasım aylarına kadar yoğunluğunu sürdürüyor

Seçimlerden hemen sonra, 13 Haziran tarihli yazıda şöyle yazmıştık:”Tüm bu işaretlere bakıldığında, yılın ikinci yarısında, özellikle Temmuz sonu ile birlikte, ülke gündeminde siyasi dengelerin yeniden karıldığını, milli hassasiyetlerin çok daha önemli bir gündem yarattığını ve bu arada daha önce de değindiğim gibi, sınır komşulardan kaynaklanan gelişmelerin bazı kontrolsüz ve elde olmayan koşullar yaratabileceğini görüyoruz.”Doğal olarak, şimdi yılın ikinci yarısında ülkemiz gündemini meşgul eden bu gelişmeleri daha yakından takip etmek durumundayız. Daha toparlayıcı bir zaman aralığı vermek gerekirse, içinde bulunduğumuz bu gergin koşullar, Kasım ayına kadar temposunu pek kaybetmeden devam edebilir. Ancak Nisan-Mayıs 2016 döneminde yeni bir değerlendirme yapabilecek duruma gelebileceğiz.

Haberin Devamı

Daha önce de sözünü ettiğim gibi ülkemizin 2015-2016 dönemini kapsayan yıllık haritasında Terazi burcu yükselmekte. Bu burç denge ve diplomasi arayışını, koalisyonları anlatır. Terazi aynı zamanda ülkemizin haritasında toprağı, vatanı, iç güvenliği anlatan 4. evde duruyor. Ancak yıllık haritada Terazi burcunun yöneticisi Venüs’ü düşük olduğu Başak burcunda ve aynı zamanda 12.evde, savaş gezegeni Mars ve Jüpiter arasında görüyoruz. Dolayısıyla sözünü ettiğimiz denge ve koalisyonun ne kadar kontrolsüz ve talihsiz bir konum içinde olduğu görülmekte. 12. ev gaybı, bilinmeyeni, gizli ve terörist faaliyetlerini anlatır. Başak burcunun da ülkemiz haritasında sınırdaş komşuları anlatan 3. Evde yer alması bu resmi tamamlamakta.

Önümüzdeki dönemde hangi konulara özen göstermek, dikkat etmek gerekiyor ? 24 Haziran’dan bu yana ülkemizin yükselen burcu Yengeç’te olan savaş gezegeni Mars gündemimize mücadele, atılım ve çıkışlar getirmekte. Ancak Mars 9 Ağustos’tan sonra Yengeç burcunu terk ederek, Aslan burcuna ilerleyecek. 25 Eylül’e kadar devam edecek olan bu süreçte daha fazla desteğe, kararlılığa ihtiyaç duyulacak. Ekonomik koşulların getirdiği durumlara da bakmak gerekecek. Önümüzdeki dönemde en kritik koşullar 25 Eylül’den sonra gelişmekte. 25 Eylül-12 Kasım arasında savaş gezegeni Mars bu kez sınırdaş komşuları, yakın çevreyi anlatan Başak burcunda ilerliyor olacak. 12 Kasım-3 Ocak arasında da ülke güvenliğini, toprağı, içbarışı zedeleyen unsurlar dikkat çekebilir. Nitekim ülkemizin Mars dönüşü haritası 25 Kasım’da gerçekleşirken bu dönemde uluslararası koşulların, inanç, ideolojik görüşler ve dini konular üzerinden çıkan tartışmaların ne denli ön plana çıktığını görebiliriz.

Haberin Devamı

Daha kısa vadede ise, savaş gezegeni Mars 16 Ağustos’a kadar Güneş’ten önce yükselmeye devam ediyor. Dolayısıyla, bu tarihten sonra daha rahat nefes alınabilecek ve mantıkla hareket edilebilecek günler var. 10 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında uluslar arası gündem, basını ilgilendiren konular, liderlik ve mücadele gerektiren gelişmeler, 6 Eylül-4 Ekim arasında ise hükümeti, yönetsel konuları içine gelen gelişmeler, 4-31 Ekim süresince de siyasi ve diplomatik gelişmeler ön plana geliyor.