Eşref saati nasıl bulunur ?

Astroloji’nin pratik açıdan en yaygın kullanım alanlarından birisi işler için uygun zamanın bulunmasıdır.

Astroloji’nin pratik açıdan en yaygın kullanım alanlarından birisi işler için uygun zamanın bulunmasıdır. Dilimize eşref saati olarak da girmiş olan bu uygulama eski zamanlarda astrologların, kültürümüzde müneccimlerin en çok ilgilendikleri konulardan birisiydi. Osmanlı sarayında müneccimler padişahların kılıç kuşanması, cülus törenleri, şehzadelerin sünnetleri, sefere çıkılması ya da bir camii’nin inşaatının başlatılması için uygun günler ve saatler belirlerdi. Bu gelenek sadece Osmanlılar da değil, daha önceki İslam devletlerinde de vardı. Eski dilde İhtiyarat adı verilen bu astroloji (ilm-i nücum) günümüzde seçim astrolojisi olarak adlandırılmaktadır.

Haberin Devamı

Sarayda bir devlet geleneği haline gelmiş olan bu uygulama halen astrolojinin ilginç alanlarından birisidir. Astroloji ile ilgilenen, uğraşan kişiler ya da meraklılar, günümüzde evlilik, değişik projelere başlamak, anlaşma yapmak için ya da hedefledikleri konu yönünde, daha akıcı ve şanslı koşullar elde etmek için astrolojik açıdan uygun gün ve zamanı belirlemeye çalışmaktalar. Kuşkusuz bu o kadar basit ve kolay bir iş değildir. Öncelikle hayatımızda bir konunun gerçekleşme durumu doğrudan doğum haritamızda vaadedilen koşullara bağlıdır, doğum haritası esastır. Astrolojik haritamızda yadsınan bir konunun gerçekleşmesi için seçim yapmak pek mantıklı olmayacaktır. Dolayısıyla haritamızda uygun göstergeler olduğu sürece sonuç elde etmek söz konusu olabilir.

Seçim yaparken incelenmesi gereken en önemli şeyler, seçilen anın haritası ile doğum haritasının ilişkilendirilmesinde yatar. Bu ana ait haritada yükselen burç vşae yöneticisi kişiyi temsil ettiği için, yükselen burçla, yönetici gezegenin, konu edilen şeyin gezegeni ile uygun açı içine konması ve her ikisinin de asaletlerinin, yani güçlerinin sağlam olmasına çalışmaktır. Yükselen burç ilgili konuya uygun olmalı ve kişinin haritasında da uygun bir eve düşüyor olmalıdır. Örneğin yolculuk ile ilgili bir seçim yapılacaksa, yükselen burç İkizler gibi hareket ve hızla ilgili bir burç olabilir. Yolculukları anlatan Merkür güçlü olduğu bir burca ve rahat kabul edilen bir eve konmalıdır, örneğin 6., 8. ya da 12. Evde olmamalıdır. Ay’ın durumu bu tür seçimlerde çok önemlidir. Eskiler bu konularla ilgili olarak Ay menzillerine, konaklarına (tıpkı Güneş burçları gibi, 28 bölüm) ve şans noktasına da önem vermişler. Bu konunun çok daha detaylı yönleri olduğunu söylemeliyim.

Haberin Devamı

Piyango almak için

Hazır yeni yıl yaklaşırken, biraz da eğlenceli olması açısından, örneğin piyango almak için uygun bir zaman bulunabilir. Kuşkusuz dediğim gibi, bu konu mutlaka doğum haritanızda bir şekilde vaadediliyor olmalıdır. Örneğin bu gün ve anı tespit etmek için, 5. evinizin bulunduğu burcu yükseltebilirsiniz. (haritanızda bu evde şans veren Venüs, Jüpiter ya da şans noktasının olması daha iyi olacaktır) Öyle bir gün ve an bulmalısınız ki, 8. evin yöneticisi 2. ev ya da 5. evinizin yöneticisine açı olarak yaklaşıyor olmalıdır. Ay’ın büyüyor olması, iyicil gezegenlerle ilişkide durması ve şans noktasının da, 2., 5.ya da 11. evlerde yer alması faydalı olacaktır. Eğer bu saatler, gezegen saatleri ile desteklenebiliyorsa, bu daha güçlü bir seçim anı olabilir.

Haberin Devamı

Seçim astrolojisinde gezegenlerin güçlü oldukları burçları bilmek gerekir. Seçim hangi konu ile ilgili ise, o konuya ait gezegeni mutlaka güçlü, sağlam hale getirmeliyiz. Gündelik işler, eve, çocuklara, sağlığa ait konular için Ay’ı, ilerleme, terfi, tanınma için Güneş’i, ticaret, eğitim, anlaşmalar için Merkür’ü, evlilik, aşk ve eğlence için Venüs’ü, ameliyat, mücadele, kararlılık gerektiren işler için Mars’ı, zenginlik, yolculuklar, tavsiye almak, destek görmek için Jüpiter’i, kariyer, sorumluluklar, devlete ait konular ve toprağa ait işler, yatırımlar için Satürn’ün haritada güçlü olduğu bir dereceye ve eve koymak, yükselen yöneticisi ile de rahat bir açı kurmaya çalışmak gerekir. Yine de bu konunun çok daha karmaşık olduğunu ve burada kısa bir giriş yaptığımı söylemeliyim.