Mars Yay burcunda ne anlama geliyor ?

Dün savaş ve mücadele gezegeni Mars Yay burcuna ilerledi

Dün savaş ve mücadele gezegeni Mars Yay burcuna ilerledi ve 17 Mart’a kadar da bu burçta kalacak. Mars ateş elementinden Yay burcunda son derece heyecanlı, yayılmacı ve çoğu zamanda fanatiktir. Mars astrolojide öfkeyi, harekete geçmeyi ve doğal olarak savaş enerjisini temsil eder. Günlük hayatımızda gerekli ve doğal bir kullanım içerisinde olsa da, Mars astrolojide kötücül (malefik) yani kötülük getiren bir güç olarak değerlendirilir, zira enerjisi yaşamı desteklemekten çok yaşama karşıdır. Yay gibi sınırları aşmak isteyen, risk almaya ve deneyime son derece açık bir burçta bu gezegen daha şiddetli ve teskin edilmesi daha zor olacaktır. Ayrıca unutmayalım ki, Mars bu süreçte, Akrep burcundaki Jüpiter ile de karşılıklı bir ilişki içerisinde yer alıyor olacak. Zira Mars Jüpiter’in burcu Yay’da ilerlerken, Jüpiter de Mars’ın burcu olan Akrep’te yer almakta. Durum böyle olunca, Mars’ın kontrol edilmesi zor enerjisi sanki harlı bir biçimde yanan bir aleve, etrafa kolayca sıçrayabilecek, tutku ve yıkımla ilerleyebilecek bir yangına işaret etmekte.

Haberin Devamı

Uluslararası konulara dikkat

Kuşkusuz politik anlamda bu koşullar Yay burcunun anlattığı inançlar, ideolojiler ve sosyal görüşlerle ilişkilenmekte. Yay uluslararası konularla, dinsel ögelerle yakından ilişkili bir burçtur. Mars Yay burcunda ilerlerken, ideolojik çatışmaların, arkasında inançların ve fanatik görüşlerin yer aldığı motivasyonlar çok daha fazla hararetlenebilir. Kolayca etrafa sıçrayabilecek bu enerjiler altında daha kontrollü ve planlı olmak gerekir. Zira birbirini besleyen ve hazırda bekleyen tartışmaları tetikleyebilecek olan bu kombinasyon uluslararası konularda sınırları kolayca aşabilecek bir öfkenin eğer önlemci davranılmaz ise, son derece tehlikeli olabileceğini açıklamakta. Böyle bir dönemde, yangına körükle gitmekten uzak durmak ve daha itidalli davranmak gerekecek.

Kişisel alanda

Doğum haritanızda Yay ve Akrep burcunun olduğu evlere özellikle dikkat etmenizi öneririm. Bunu anlayabilmek için, yükselen burcunuzu 1 kabul ederek, Akrep’e kadar sayabilirsiniz. Örneğin yükselen burcunuz Yengeç ise, Akrep 5. , Yay da 6. evi içine alacaktır. 17 Mart’a kadar sürecek olan bu dönemde, Yay burcunun olduğu evin konularında çok daha hareketli, enerjik ve mücadeleci olabilirsiniz. Mars yüksek enerji ve aksiyon getiren bir gezegendir. Ancak bu evin konularında yüksek fiziksel güç ve kararlılık gösterirken, abartılı durumlar, riskler ve tartışmalar, huzursuzluklar da gündeme gelebilir. Örneğin bu evin konularında yabancılarla ilgili işleriniz var ise, bu konularda tartışmalar, gerginlikler de söz konusu olabilir. Benzer biçimde, belirli bir düşünceyi ve inancı fazla vurguluyorsanız, kendinizi haklı görüyorsanız, görüşlerinizi ifade etme konusunda aşırı ateşli ya da kontrolsüz de davranıyor olabilirsiniz. Doğal olarak, bu gelişmeler, Akrep burcunun olduğu evin konuları ile de bağlantılı olabilir. Haritanızda Akrep burcunun olduğu evin konularında transit Jüpiter nedeniyle genişleme ve yeni deneyimlere açık olma durumu yaşanırken, Mars bu durumuna daha büyük bir şevk ve isteklilik getirecektir.

Haberin Devamı

Pek çok açıdan heyecanlı, hareketli ve cesur davranabileceğimiz bir döneme girmekteyiz. Haritalarında Akrep ve Yay burçları özellikle köşe evler olan, 1., 4, 7, ve 10. Evlerde yer alan kişiler bu transitleri daha dikkat çekici biçimde kullanabilirler. Ayrıca Mars-Jüpiter kombinasyonu büyük enerji, zafer ve heyecan verici olanaklar ve risk almakla ilişkili olduğu için, başarıya erişebilmek için, bu yüksek enerjiyi daha bilinçli ve dengeli kullanmaya bakmalıyız. Kişisel planda, görüşlerimizi, tutkulu olduğumuz konuları çarpıcı biçimde ortaya koyarken biraz da programlı ve disiplinli olabilmek işimizi kolaylaştıracak ve bu yüksek enerjiyi olumlu yöne çekebileceğimizi anlatıyor. Aksi halde ise, düşünülmeden alınan riskler ve fazla iyimserlik önemli kayıplara da yol açabilir.

Haberin Devamı