Mutluluğun Astrolojisi

Astroloji ile sayıların bir arada kullanımı şaşırtıcı sonuçlar verir

Astrolojik haritamız kozmik düzeyde önemli bilgilerle doludur. Bizi harekete geçiren konuları, hayatımıza ilham veren kalıpları farklı titreşimlerle keşfedebiliriz. Sayılar titreşimdir. Filozof ve mistik Pisagor evreni sayılar ve geometri üzerine kurgulamıştı. Ona göre sayılar dünyadaki varoluşun şifreleri gibiydi. Sayıların anlamları dini, kültürel ve sosyal yönleri pek çok araştırmacı tarafından ele alındı. Sayıların hayatımızda önemli karşılıkları olduğunu görüyoruz. Bunların arasında 3 ve 3’ün katları doğallık, akışkanlık ve dolayısıyla mutluluk duygusu ile yakından ilişkilidir. Zira 3 sayısı, Astroloji’de de 360 dereceyi üçe bölerek 120 derecelik üçgen açıyı oluşturur. Bu açı doğal yetenekler, kabullenme ve kendiliğindenlikle yakından ilişkilidir.

Haberin Devamı

Eğer farklı sayıları astrolojik haritamızla çarparsak, haritamızın o sayı eşliğinde nasıl bir frekans aldığını, kendini o sayının anlamı çerçevesinde nasıl ortaya koyduğunu keşfedebiliriz. Bu harmonik teorisidir. Üç sayısı ve özellikle de üçün karesi olan dokuz mutluluk ve doğallıkla yakından ilişkili olduğu için, haritamızı 9 sayısı ile çarptığımızda 9. Harmonik haritamızı buluruz. Merak edenler, bu haritalarını www.astro.com websitesinden çıkartabilirler. En azından, ilk aşamada astrolojik haritanızda Güneş’in bulunduğu burç ve derecesini kullanarak, Güneş’inizin 9. Harmonik pozisyonunu siz de şu kısa aritmetik işlemle bulabilirsiniz. Bunu hesap edebilmek için ilk aşamada burçların mutlak boylamlarını ele alın. Örneğin her burcun 0 derecesinin mutlak boylamı şöyledir: 0 Koç 0, 0 Boğa 30, 0 İkizler 60, 0 Yengeç 90, 0 Aslan 120, 0 Başak 150, 0 Terazi 180, 0 Akrep 210, 0 Yay 240, 0 Oğlak 270, 0 Saka 300, 0 Balık 330. Örnek olarak bu durumda, Güneş’i 20 derece Aslan burcunda olan bir kişinin 9. Harmonik Güneş’ini bulmak için 20 derece Aslan’ın mutlak boylamını yani 140’ı (120+20) 9 ile çarparız. Bulduğumuz sayıyı daha sonra 360 derece moduna dönüştürelim. 140 x 9=1260, 1260’ı 360’a bölersek, 3,5 buluruz. 3 tam sayıyı attığımızda, geriye 0,5 kalır. Bu durumda 0,5*360=180 edeceğinden, Güneş’in 9. Harmonik yeri 0 derece Terazi olacaktır. Bu durumda doğum haritasında Güneş’i 20 derece Aslan burcunda olan bir kişinin 9. Harmonik Güneş’i Terazi’nin 0 derecesinde duruyor demektir. Dolayısıyla, bu kişinin mutluluğı açısından Terazi burcunun anlattığı denge, sanat, estetik, uyum, ilişkiler ve ortaklıkların çok önemli bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Örneğin Albert Einstein’in haritasında 9. Harmonik Güneş Saka (Kova) burcunda görülür. Bilimsel konular, akıl ve orijinal şeyler yapma uğraşısı Einstein’ın en önemli mutluluk kaynakları içinde görülüyor. Frankenstein romanının yazarı Mary Shelley’in 9. Harmonik Güneş’i hayal gücünü, hassasiyeti ve sezgileri anlatan Balık burcunda görülmekte. Modacı Christian Dior’un Güneş’i ise sanatı, dengeyi ve estetik konuları açıklayan Terazi burcunda yer almakta. Adolf Hitler’in 9. Harmonik Güneş’i ise Oğlak burcunda yer almakta. Bu burcun yönetim, hırs, mücadele ve tepelere tırmanma ile ile ilgili olduğunu biliyoruz.

Haberin Devamı

Kuşkusuz bu örnekte sizler için kolay bir başlangıç olması açısından sadece Güneş’i kullandık. Aslında, astrolojik haritanızdaki tüm gezegenlerin 9. Harmonik pozisyonlarını bularak, mutluluk haritanızın tamamını ve özellikle de aralarında kurmuş oldukları açıları ele alabilirsiniz. Astroloji ile sayıların bir arada kullanılması çok çarpıcı ve ilginç sonuçlar ortaya koyuyor.