Saka’lar için yaratıcılık, korkular ve engeller

Sürekli çalışan bir zihin yaratıcı yönde kullanılabileceği gibi, pek çok korkunun kaynağı da olabilir

Hava elementinden Saka (Kova) burcunun yaratıcılık evinde İkizler burcu vardır. Beşinci ev akıcı ve kendiliğinden olanı, kişiye eğlence ve keyif getiren şeyleri de anlatır. Bu ev bir bakıma sahnemiz gibidir. Saka’lar için yaratıcılık ve sahne İkizler burcunun merakını, zihinselliğini ve çok yönlülüğünü anlatır. Bu burç öğrenmeyi ve iletişimi adeta bir oyuna, eğlenceye dönüştürmüştür. Aynı zamanda genç ruhlu olmak, duygusal açıdan gamsızlık ya da bağlanmayan bir tutum dikkat çeker. İkizler burcunun çifte doğası Saka burcunun yaratıcılığında dikkat çekici bir rol oynar. Zira İkizler tezatları, sürekli birbirini yenileyen durumları anlattığı için, Saka da yaratıcılığında bir yandan yaparken, bir yandan da yıkarak değiştirir. Saka için yaratıcılık sürekli bir değişim ve yenilenme sürecidir. Bu burçta doğan kişilerde aşkta ve keyif aldıkları konular içinde bağlanmama, çift durumlar içinde olma ve özgürlüğe yönelme isteği vardır. Entelektüel tatmin ve mantıkla hareket etme Saka’lar için önemlidir. Yaratıcı alanda duygulardan çok akla hitap etmeyi isterler. Onlarda yaşlanmayan, onları sürekli genç tutan bir yaratıcılık vardır.

Haberin Devamı

Endişe ve korkulara gelince de yine düşünce dünyasının, zihinselliğin etkisi devam eder. Saka hep kafada yaşayan, bedeninden kopuk bir burçtur. Korku ve endişeleri anlatan sekizinci evde Başak burcunu buluruz. Başak da tıpkı İkizler gibi Merkür’ün yönetiminde, zekanın hakim olduğu bir burçtur. Ancak bu evde Başak burcu olumsuz düşüncelere, kendi kendini yıpratan endişelere ve dolayısıyla psikosomatik rahatsızlıklara yol açabilir. Saka detaylara girdikçe düşünce dünyası daha sıkıntılı bir hale getirebilir. Olumsuz zihinsel bir durum emin olamama, düşüncelerde kısır döngü ve bedensel stresle sonuçlanabilir. Saka’nın korkularından çıkabilmesi için yapması gereken şey gevşemek, bedeniyle daha iyi temas etmek ve bakış açısını daha geniş kılabilecek kişilerle iletişime geçmektir. Özellikle yükselen burcu Saka olanlar katı düşüncelerden uzak durarak, olayları sadece siyah-beyaz görme eğiliminden vazgeçebilirlerse, kendi kendilerini zihinsel bir hapisten kurtarabilirler.

Haberin Devamı

Katı olmak, katılaşmak Saka’ların önemli engellerin birisidir. Yükselen Saka olunca, bizi hapseden konuları, çoğunlukla geçmişten gelen unsurları onikinci evde görürüz. Bu evde yer alan Oğlak burcu, Saka’nın geçmişte kısıtlanmış ve sorumluluklarla hapsedilmiş olabileceğini ve katı bir geçmişten geldiğini anlatır. Bu burç insanı başkalarınca konan kurallarla sürekli savaştıktan sonra kendi kurallarını getirmeyi ister. Saka her ne kadar özgürlükten yana dursa da, geçmişte, gerilerde kural koyan, katı bir yanı da vardır. Saka kalbini yumuşattığı, affettiği ve katılığının aslında geçmişten kaynaklanan bir korkudan başka bir şey olmadığını gördüğü anda kendi engellerini, onu kısıtlayan geçmişi geride bırakarak, ilerleyebilir