Sakin kalınmalı

Bugünlerde aşırılıklardan kaçınmak gerekiyor

17 Nisan’dan bu yana Yay burcunda geri harekette gözüken Mars, bu dönemde en yoğun etkilerini sergiliyor. Yarın gece Yay burcunda burcunda gerçekleşecek olan dolunay Mars’la aynı derecede birleşmekte. Savaş ve mücadele gezegeni Mars’ın bu denli dikkat çekici hale gelmesi oldukça alarm verici. Mars olumlu yönüyle cesaret, kendini savunma ve dayanıklılıkla ilgilidir ancak bu gezegen aynı zamanda savaşla ilişkisinden dolayı yıkıcı özelliklere de sahiptir. Hatta bu nedenle astrolojide “küçük kötülük” olarak anılır. Mars kopartıcı, tartışma çıkaran, bizi güdülerimizle düşünmeden hareket etmeye zorlayan bir güçtür. Dolunaylar ise duygusal enerjimizin en yüksek seviyeye yükseldiği, büyük farkındalık ve yansıma içeren zamanlardır. Böyle bir zamanda geri harekette olan Mars’ın aynı zamanda Güneş’in ve önümüzdeki günlerde Venüs’ün karşısından geçiyor olması özellikle ilişkilerimiz açısından daha riskli, tartışmalara açık bir atmosferde olduğumuzu anlatıyor.

Haberin Devamı

Eğer bu dönemde sizi öfkelendiren konularla karşı karşıya iseniz son derece dikkatli ve sakin olmaya özen göstermelisiniz. Bu öfke yönetici figürlere, özellikle erkek figürlere yönelik olabilir. Her durumda, özellikle iletişim sıkıntılarından doğabilecek sıkıntılar ve inançlarla, ideolojilerle ilgili çatışmalar daha fazla gündeme geliyor olabilir. İçerisinde dini konuların yer aldığı gelişmelere, fanatizm ve tek yönlü, taviz vermeyen düşünce biçimlerinin ortaya çıktığı durumlara dikkat edilmeli. Öfkeyi kontrol etmek, doğru kanalize etmek, soğukkanlı davranabilmek böyle zamanlarda en çok ihtiyacımız olan şeylerin arasında yer alıyor. Benzer şekilde bu dönemde fiziksel riskler taşıyan işler, kazalar, yangın, gibi ateş içeren olaylara meydan vermemek için fazladan önlemci olmakta fayda var.

22 Mayıs’ta gerçekleşen bu şiddetli dolunay haritasında Oğlak burcunun yükseldiğini görüyoruz. Bu burç ülkemiz haritasında açık düşmanlıkları gösteren 7. evde duruyor. Dolayısıyla Yay burcundaki Mars fanatizm içeren inançlar yüzünden ortaya çıkabilecek şiddet vakalarına, İşid’le ilgili olaylara gelişmelere de işaret etmekte. Bugünlerde güvenlik ve istihbarat önlemlerine büyük önem verilmeli.Benzer şekilde bugünlerde açı içerisinde görülen Jüpiter ve Plüton da aşırı büyük güç uygulama temasına, güç ve baskı temalarına vurgu yapmakta. Öyle günlerdeyiz ki en küçük bir kıvılcımın bile büyük patlamalara yol açabileceği koşullar var.

Haberin Devamı

Kişisel alanda bu dönemde inançlarımızdan, görüşlerimizden kaynaklanan yüzleşmelere daha açık ve esnek biçimde yaklaşmalıyız. Sadece kendimizi haklı bulduğumuz, hiç şüphe duymadığımız durumlar içinde aslında hatalar yapmaya açık olabiliriz. Ayrıca Mars geri giderken, gereksiz bir mücadeleye girip kendimizi hırpalama eğilimimiz de çok yüksek. Böyle zamanlarda, sabırlı olmak, çatışmalara, tartışmalara karışmamak yapacağımız en iyi şey olacak.