Sonbaharda neler var ?

Önümüzdeki bir ayın koşullarına göz atalım

23 Eylül’de Güneş Terazi burcuna geçti, artık sonbahardayız. Bu dönemde gündeme gelen koşulları anlamak için bu geçişin astrolojik haritasına bakabiliriz. Zira bu tür giriş haritaları içinde bulunduğumuz konularla ilgili önemli bilgiler verir, özellikle Güneş’in geçişi önemlidir.

Ankara’ya göre çıkarılan haritada Akrep burcunun yükseldiğini görmek şaşırtıcı değil. Bu dönemde krizler, mücadele, güç savaşları, ölüm ve yeniden doğum temaları günlük hayatımız için dikkat çekici bir ağırlık taşıyor. Akrep karanlık ve gizli kalan şeylerle ilgilidir ancak aynı zamanda dayanıklılık ve yenilenme de sergiler. İçinde bulunduğumuz dönemde şartların zor olduğunu görmekle birlikte, değişime odaklanma yeteneği de var. Maalesef bu dönem haritasında, halkı, halkın genel durumunu açıklayan Ay hiç rahat etmediği, kendini depresif koşullarda bulduğu Oğlak burcunda duruyor. Ay bu burçta kısıtlamalara, hoşnutsuzluklara ve özellikle kendini güvende hissedememe ile ilgili durumlara işaret eder. Bu arada bir ay sonra, 23 Ekim’de Güneş’in Akrep burcuna ilerleyeceği haritada ise Ay etki altında kalmaya müsait, çift karakterli, hayalci Balık burcunda duruyor ve Neptün’le birleşiyor.

Haberin Devamı

Bu dönemdeki koşullara dönecek olursak, 23 Eylül haritasının tepe noktasında düzen, görev, hizmet ve şartlara esneklik gösteren Başak burcu yer almakta. Jüpiter de hemen burada. Şu anki seçim hükümetini düşünürsek, bu hükümetin zaten geçici ve etkin olamadığını görebiliriz. 12. evde, gizli ve gölgede kalan alanda yer alan Güneş (yönetim) yine zayıf kaldığı Terazi burcunda görülüyor. Merkür de (tepe noktasının yöneticisi) Güneş’le birlikte aynı evde, hatta geri harekette duruyor. Doğal olarak bu göstergeler yöneticileri ve hükümeti ilgilendiren konular içinde tutarsızlık, yönsüzlük ve kararsızlık işareti vermekte.

Diğer yandan bu dönemde, yönetsel alanda mücadele, güçlü kişileri vurgulayan işaretler de var. Yükselen yöneticisi Mars 10. Evde Aslan burcunun son derecelerinde durmakta. Aslan burcu yönetici figürler, başkanlar ve bu bağlamda Mars ile birlikte, üst düzey askeri figürlerle yakından ilişkilidir. Dolayısıyla, yöneticileri içine alan vurgular, şu anda içinde bulunduğumuz askeri gelişmeler azalarak da olsa dikkat çekmeye devam ediyor. 8-9 Ekim günlerinde Merkür’ün düzgün harekete dönerken, Venüs’ün de Başak burcuna ilerlemesi, askeri önlemler, içerisinde uzlaşı ve barış için müzakereler açısından önemli adımlara işaret etmekte. Ekim’in ilk haftalarında, seçimlere bir ay kala, iç politikada yeni yaklaşımlar, askeri konularda değişen dengeler söz konusu olabilir. Bu arada Mars’ın Başak burcuna ilerleyeceği 25 Eylül civarına özellikle dikkat etmeliyiz. Bu tarih civarında sınırdaş ülkelerle (özellikle Ortadoğu’da) ilgili gelişmeler ülkemizi de askeri açıdan yakından etkileyebilir.

Haberin Devamı

Son olarak, bir sonraki 23 Ekim’deki haritaya baktığımızda TBMM’i anlatan 5. evde, denge, uzlaşı ve koalisyonları açıklayan Terazi burcu görülmekte.Bu döneme ait temaları önümüzdeki ay daha detaylı anlatmaya çalışacağım.


Sonbaharda neler var

Haberin Devamı