Terazi için yaratıcılık, korkular ve engeller

Yaratıcılık doğal ve kendiğininden akan bir süreç olarak 5. Evle ilişkilidir.

Yaratıcılık doğal ve kendiğininden akan bir süreç olarak 5. Evle ilişkilidir. Haritamızda bu ev yükselen burcu üçgen açı ile görür. Aşk, çocuklar, eğlence ve keyifler de bu evle ilişkilidir. Terazi’nin 5. evinde ise mantıklı, akılcı, duygusal açıdan bağımsız Saka burcunu buluruz. Terazi zihinsel açıdan uyarıcı, orijinal ama aynı zamanda kuralları olan şeylere yönelir. Pratik ve uygulayıcı olmaktan çok soyut zeka dikkat çeker. Aynı zamanda sosyal konular, denge ve gruplar yaratıcı konularda olumlu sonuçlar getirecektir. Pek çok Terazi yükselen aşkta ve yaratıcı alanda kendisini özgür hissedeceği, aşırı bağlanmadan, mantığı ile hareket edebileceği bir tutumu tercih eder. Teknik konular, dizayn ve mimari yanında kendi ideallerini mantıklı yönden ilerletmek isteyecekleri alanlarda daha kolay mutlu olabilirler. Terazi’ler bu yüzden dağınıklık yerine düzgün olanı, çok yakın değil, daha açık, düşünsel açıdan orijinal ve uyarıcı ilişkileri tercih ederler. Eğer 5. evde Saka burcunda gezegenler var ise, bu gezegenlerin özelliklerini de sahneye koyabilirler. Örneğin Merkür bu alanda ise zeka oyunları, kıvraklık ve eğitsel uğraşlar yetenekler arasında dikkat çekecektir. Örnek olarak burada Satürn gibi daha ağırbaşlı bir gezegen var ise (Anais Nin, Tarkan) aşkta mantık arayabilirler.

Haberin Devamı

Terazi’nin korkuları temsil eden 8. evinde Boğa burcunun olduğunu görürüz. Aslında Boğa burcu da Venüs yönetimindedir ancak Boğa sahip olmak ve somut hale dönüştürmekle yakından ilgilidir, dolayısıyla bu unsurlar Terazi’nin akılcı ve zora gelmek istemeyen doğası ile ters düşer. Yükselen Terazi’ler sürekli işbirliği ararlar ve bu nedenle başkalarından maddi ve duygusal destek de beklerler ancak bu hiçbir zaman süreklilik kazanamayacağı için, parasal konuların başkalarına bağlı kalması onları bir yandan da bağımlı kılacaktır. Maddi alanda işbirliği yapan yükselen Terazi’ler bu durumun onlara korku ve endişe getirdiğinin farkındadırlar. Yine de eğer, bu evde Venüs ve Jüpiter gibi iyicil gezegenler var ise, pek çok Terazi eşlerinin, ortaklarının kaynaklarından fazlasıyla yararlanabilirler.

Haberin Devamı

12. ev ise hayatımızda kontrol edilemeyen unsurları, çoğunlukla kör noktamızda kalan konuları ve gizli kalan durumları açıklar. Terazi’nin 12. evinde ise sıkı çalışmak, hizmet etmek ve uğraşmakla ilgili Başak burcu durur. Doğal olarak bu konum Terazi’nin kendini karşılıksız bir hizmete vermesine engel olur. Ancak çoğu zaman da, hayatın bizi hep en göremediğimiz noktalarda yakalaması gibi, Terazi’ler hayatlarının belirli dönemlerinde özellikle iş ve çalışma koşulları ile ilgili konularda kontrolsüzlükler, sıkıntılar ya da kendi değerlerine uygun bir iş bulma konusunda açmazlarla karşılaşabilirler. Eğer bu evde Mars ya da Satürn gibi yorucu gezegenler var ise, iş hayatına ya da sağlığa ait koşullar yüzünden kendi kendilerini yıpratmak, psikosomatik rahatsızlıklar yaşamak söz konusu olabilir.

Genel bir değerlendirme yaptığımızda, Terazi’nin yaratıcı alanda düzenli, akılcı, sosyal ama bağımsız, yeniliklerden hoşlanan, orijinal bir yaratıcılığı varken, maddi konularda, iş hayatında bağlayıcı ögelerin onların psikolojisini zorladığını, endişeli durumlara yol açtığını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı