Tutulma mevsimindeyiz

Bu dönemde iş hayatında ve kişisel planda kendimize çekidüzen verebiliriz

Geçtiğimiz günlerdeki Ay tutulmasının ardından, bu kez 1 Eylül’de Başak burcunda halkalı Güneş tutulması gerçekleşecek. Astrolojik açıdan tutulmanın kuzey düğüm yönünde olması daha geliştirici şartlara işaret ediyor. Tutulmalar sıklıkla aniden gelişen olayları ve birden boşalan enerjileri anlatır. Tutulmalar genellikle büyük değişiklik ve yenilenme işaretidir. Başak burcunda gerçekleşen tutulma bu dönemde çalışma hayatımız, mesleki konular ve geliştirmekte olduğumuz yeteneklere vurgu yapıyor. Bu süreçte çok fazla karşılık beklemeden çalışmak, daha verimli ve çalışkan davranmak, aynı zamanda akılcı ve düzenli davranmak, sağlıkla ilgili konulara özen göstermek bize daha faydalı ve yerinde sonuçlar getirebilir. Gösterdiğimiz çaba ve emeğin yararlı olabileceği bir dönemdeyiz.

Haberin Devamı

Ancak bir yandan da tutulma derecesi Balık burcundaki Neptün’le karşıt, Yay burcundaki Satürn ve Mars ile de kare açı oluşturmakta. Dolayısıyla, her şeyin bu kadar basit olmadığını da düşünmek durumundayız. Öncelikle Neptün karşıtlığına bakacak olursak, karşıtlıklar her zaman eksiklik ve tamamlanma ihtiyacını, bunu başkalarından ve ilişkilerden tamamlama durumunu açıklar. Çoğu zamanda bu durum abartılı bir eksiklik duygusuna yol açar. Haliyle bu dönemde, idealize ederek kendimizi körleştirdiğimiz konulara, durumlara, ilişkilere özellikle daha dikkatli bakmak durumundayız. Gerçekleri somut bir şekilde hemen görmek, farketmek kolay olmayabilir. Bizi pasifize eden, uyuşturan koşullar içinden geçiyoruz. Balık burcundaki Neptün bu dönemde inançlar, ideolojiler ve bakış açılarında belirgin sorunlar ve körlükler olabileceğini anlatıyor.

Halbuki Yay burcundaki Satürn özellikle bizi uyutan, harekete geçemediğimiz için kurban edebilecek konularda önemli uyarılar vermekte. Satürn de benzer şekilde Yay burcunda inançlar, dini konular, fikirler alanında düzeltilmesi, gerçekçi kılınması gereken bazı sınırlamalar olduğunu anlatmakta. Nitekim bir süredir bu transit uluslar arası siyasette inançlarla ilgili konulara dikkat çekici bir vurgu getirdi. Kişisel planda hayal ettiğimiz, fazlasıyla idealize ettiğimiz ve bu nedenle önümüzdeki gerçekleri iyi göremediğimiz konularda hayal kırıklıklarına hazır olmalıyız. Kuşkusuz hayaller çok önemlidir ve onlarsız yaşayamayız ancak bu dönemde bakış açımız içinde kendi kendimizi kurban eden uyuşukluklardan çıkabilmeli, üstümüze yapışan motivasyonsuzluktan, dağınıklıktan kurtulmaya bakmalıyız.

Haberin Devamı

Başak burcundaki tutulmanın etkin olacağı önümüzdeki aylarda mantıklı düşünmek, kendimize daha fazla sınır çizmek, disiplinli, ölçülü ve akılcı davranmak çok işe yarayacak. Zira olaylar da bizi bu yönde hareket etmeye yöneltecek. Doğal olarak bu tutulma özellikle değişken burçlar olan İkizler, Başak, Yay ve Balık burçlarını yakından etkilemekte. 30 Mayıs-2Haziran, 1-4 Eylül, 30 Kasım – 3 Aralık ve 27 Şubat – 2 Mart doğumlular içinde bulunduğumuz dönemde, iş hayatında ve hedeflerinde kendilerini aşağı çekebilecek, kafa karıştırabilecek konulara, sağlıkla ilgili durumlara, hayallerle gerçekler arasındaki dengeye dikkat etmeli, bu konularda daha fazla farkındalık geliştirmek durumundalar.

Haberin Devamı