Venüs ve Mars’ın tutkulu ilişkileri

Venüs ve Mars gökyüzünde kavuşurken, aşırı heyecanlı ve tepkisel olabileceğimiz bir dönemden geçiyoruz

Bu hafta gökyüzü aşk ve tutkuyu anlatan Venüs ve Mars’ın birleşimine tanık oluyor. Aslında her iki gezegen de bir süredir Balık burcunda yanyana ilerliyorlardı ve dün önce Mars, ardından Venüs Balık’tan çıkarak Koç burcuna ayak bastılar. İki gün içerisinde 22’sinde Koç burcunda birleşecekler. Astrolojik açıdan bu görünümlerin hayatımızın pek çok alanında izdüşümü olduğunu söyleleyebiliriz: kadın-erkek ilişkileri başta olmak üzere, savaş ve barış, uyum ve çatışma, incelik ve yontulmamışlık, sanat ve yıkıcılık gibi. Venüs ve Mars hayatı heyecanlandıran hormonlar gibidir. Onlar sayesinde heyecan duyar, tutkuyla hareket ederiz. Sanatın, güzelliğin hatta gençliğin arkasında da onlar var. Bu iki gezegen bizi dik tutan, kalbimizi kütleten heyecan, çekilim ve itilim, savaş ve barış temalarına karşı gelir.

Haberin Devamı

Kuşkusuz geçtiğimiz haftada ülkemiz gündeminin en üst noktasına ulaşan kadına şiddet ve acımasızlık (olumsuz Mars temaları) temalarının bu astrolojik görünümle bir ilişkisi var. Ancak şimdi karşıt cinsleri anlatan bu iki gezegenin hem burçlar kuşağının ilk derecesinden geçişine, hem de birleşmelerine tanık olacağız. İçinde bulunduğumuz dönemde, kadınlara ait konular çok daha güçlü ve dikkat çekici biçimde gündemde kalmaya devam edecek. Burçlar kuşağının ilk derecesinde, başka bir deyişle, 0 derece Koç burcunda (buna diğer öncü burçların 0 dereceleri de dahildir) olan bir gezegen mutlaka göz önüne gelir ve herkes tarafından görülür. Dolayısıyla, bugünlerde Venüs ve Mars’ın ardı ardına bu noktadan geçiyor olmaları yukarıda saydığımız konular çerçevesinde son derece dikkat çekici bir gündem oluşturuyor. Ancak bu birleşimin bazı riskleri de var. Zira erkeği temsil eden Mars yöneticisi olduğu Koç burcuna ilerleyerek daha sabırsız ve kontrolsüz olma eğiliminde. Bu görünüm tartışmaları, çatışmaları daha hararetlendirecek güçte. Kadını temsil eden Venüs ise Koç burcunda daha tepkisel, iddialı ve cesur davranmaya eğilimli. Bu durumda, ortaya çıkan enerji hem çok dinamik ve yaratıcı, hem de kaynama noktasında durmakta.

Haberin Devamı

İçinde bulunduğumuz dönemde, ilişkilerimizde önemli çekimler ve aynı zamanda itilimler var. Ani beraberlikler ortaya çıkabilir ancak bunların sürdürülmesi pek kolay olmayabilir. Aşkta daha tutkulu ve maceracı olabileceğimiz vurgular var. Ancak tartışmalar, kıskançlıklar ve düşüncesizce hareketler yüzünden dengemizi kolayca kaybedebiliriz. Özellikle Ay’ın da Koç burcunda olduğu bugün ve yarın sözünü ettiğimiz konularda, kadın-erkek alanında daha fazla gündemle karşılaşabiliriz.

Genel olarak bakıldığında ise, Venüs ve Mars’a paralel olarak, gökyüzünden ateş ve su elementlerinin bir arada öne çıktığı görülüyor. Ateş tek başına enerjiyi, ilham almayı, hevesi ve ben-merkezci güçleri anlatır, Su ise alıcılığı, hassaslığı, merhameti ve anlayışı, derinliği ama aynı zamanda pasifliği de simgeler. İkisinin bir arada güçlü olması hiç kuşkusuz çok iniş ve çıkışlı, yaratıcı ama dengesiz, mantıklı olmayan tutum ve tepkilerin oluşmasına yol açabilir. Böyle bir zamanda bizi daha duyarlı ve tepkisel kılan, yaratıcı motivasyonlara açığız. Aşkta daha baharatlı, heyecanlı, kontrol edilmesi zor olan girişimler içerisinde olabiliriz. Özellikle yükselen burçları Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burcunda olanlar bu transitten çok etkilenebilirler. Yükselen Koç, Aslan ve Yay’lar daha tutkulu bir aşk temasına yönelirken, yükselen Boğa, Başak ve Akrep açısından ilişkiler ve aşk daha karmaşık ve huzursuzluk verici olabilir. Venüs ve Mars gökyüzünde kavuşurken, aşırı heyecanlı ve tepkisel olabileceğimiz bir dönemden geçiyoruz.

Haberin Devamı