Yengeç’ler toparlanın !

Mars’ın Yengeç burcuna ilerlemesi ile hassasiyetlerimiz öne çıkıyor

Bu dönemde ilginç gelişmeler, yeni adımlar ve cesaret özellikle Yengeç’ler ve haritasında yükseleni Yengeç olanlar için daha dikkat çekici hale geliyor. Birkaç gün önce 24’ünde, Mars Yengeç burcuna ilerledi ve 9 Ağustos’a kadar da bu burçta kalacak. Astrolojik açıdan Mars ve Yengeç biraz garip, biraz stresli ve aynı zamanda dikkat çekici bir kombinasyondur. Zira Mars bu burçta düşük konumdadır ve Mars’ın hoş olmayan tavırlarını (savaş gezegeni Mars’ın zaten yaşam karşıtı bir doğası olduğunu hatırlayalım) ortaya çıkarır. Huysuzluk, ödleklik, aşırı hassasiyet, endişe, kendini ve sevdiklerini yıpratan, mantık yoluna girmeyen tutumlar baskı altındaki Mars-Yengeç kombinasyonunda sıklıkla görülebilir. Ancak Mars bir yandan da gece gezegeni kabul edildiği için, özellikle gece doğanlarda bu burçta daha dayanıklı, vazgeçmeyen, derin bir agresyon taşıyan tutumlar da getirir. Dolayısıyla, Mars bu burçta daha çok savunma sırasında ortaya çıkan imkanlar sunar.

Haberin Devamı

Şimdi bu dönemde, başta Yengeç’ler olmak üzere, pek çoğumuzun hayatında savunmaya geçtiğimiz durumlara dikkat edelim. Özellikle 9 Ağustos’a kadar olan dönemde, haritamızda Yengeç’in bulunduğu evin konularında mücadeleci, enerjik ve tutkulu bir tutum izleyebiliriz. Bu süreçte ailevi konular, (politik alanda milli konular), sevdiklerimizle ilgili gelişmeler (özellikle anne, çocuklar, aile) duygusal açıdan daha fırtınalı, çatışmaya açık ve huzursuz bir hal alabilir. Yükselen burcu Yengeç, Akrep ve Balık olanlarımız, Mars’ın bu transitinden daha kolay yararlanacak ve bu dönemde daha dirençli, atak ve kararlı olabilecekler. Bununla birlikte, yükselen burcu Aslan, Yay ve Saka olanlar kontrol dışı durumlar, yıpratıcı koşullar ve daha fazla gerginlik içinde olabilirler. Eğer yükselen burcunuz Koç, Terazi ya da Oğlak ise bu dönemde sizi aksiyona geçiren çok şey olacağı için daha programlı olmanızda fayda var. Yükselen Boğa, İkizler ve Balık için bu transit diğerleri kadar aksiyon yaratmasa da ilgili evin konularını hararetli kılacaktır.

Haberin Devamı

Mars Yengeç burcunda ilerlerken, özellikle duygusal temelli kararlar almaya eğilimli oluruz. Bu süreçte kendimizi güvende hissetmediğimiz konular yüzünden harekete geçmek durumundayız. Eve ve yerleşime ait konular, güvenlik konusu yanında bizi duygusal açıdan daha coşkulu fakat sözel olarak anlatmakta zorlandığımız durumlarla karşılaşabiliriz. Kimi zaman kıskançlık ya da şüpheler gündeme gelebilir. Astrolojik haritanızda Yengeç hangi evde yer alıyorsa, o evin konularında acilen yapmamız gereken şeyler ortaya çıkabilir. Bu konularda içimizden geldiği gibi hareket etmek isteyebiliriz. Aynı zamanda bu dönemde kardeşlerle ya da erkek figürlerle ilgili uğraştırıcı durumlar da olabilir.

Özellikle belirli tarihlerde sözünü ettiğimiz konulara daha dikkatli yaklaşmak gerekebilir. 2 Temmuz civarında aniden hızlı karar almayı, harekete geçmeyi zorlayan nedenler 15-16 Temmuz civarında görüşmeler, yazışmalar, iletişim, kardeşlerle ilgili gelişmeler, aynı zamanda fiziksel açıdan riskli ve şiddet içerebilecek durumlar, kazalar, 25 Temmuz civarında daha ani ve kopartıcı davranabileceğimiz, ya da aşırı heyecana açık durduğumuz durumlar gündeme gelebilir.

Haberin Devamı