Kocaeli Astronomi Öğretmenler Semineri Sertifika Töreni İle Sonlandı

Astronomi Öğretmenler Semineri Sertifika Töreni İle Sonlandı

05.03.2018 - 12:17 | Son Güncellenme:

.

Astronomi Öğretmenler Semineri Sertifika Töreni İle Sonlandı

Kocaeli Bilim Merkezi ev sahipliğinde 2-4 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Astronomi Öğretmenler Semineri sertifika töreni ile sona erdi.
Astronomi Öğretmenler Semineri’nin (AÖS) 21’ncisi 2-4 Mart tarihleri arasında Kocaeli Bilim Merkezi ev sahipliğinde yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Üç gün süren ve 120 katılımcı öğretmen ile düzenlenen program, üçüncü gününde sertifika töreni ile sona erdi. Sertifika töreninin ardından programın yürütücülüğünü yapan ve aynı zamanda eğitimleri veren öğretim görevlileri organizasyonu överek, bugüne kadar yapılanlar arasında en verimli geçen programın Kocaeli Bilim Merkezi’nde yapılan olduğunu söylediler.
Katılımcıların sertifika ile ödüllendirildiği etkinlikte, astronominin bilim eğitimindeki önemi özellikle vurgulanan programda bilgiler teoriden pratiğe döküldü. Atölye çalışmaları ile pekiştirilen eğitimde gök atlası, güneş saati, usturlab, teleskop optiği ve ayna yapım atölyeleri ile 100 kişilik atölye çalışmaları yapıldı. Temel astronomi eğitimlerinin yanında, atölye çalışmaları ve gökyüzü gözlemi yapılan programın son gününde katılımcılar, SEKA Kağıt Müzesi’ni gezildi.