Asuman Dabak

  • İsim
    : Asuman
  • Soyad
    : Dabak
  • Mesleği
    : Oyuncu
  • Doğum Tarihi
    : 01.02.1970
    1970-02-01
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı.
 
1 Şubat 1970 tarihinde, Akhisar'da dünyaya geldi. Sanat hayatına Bahçelievler Belediye Tiyatrosu'nda başlayan Asuman Dabak, seslendirme üzerine çalışmalar yaptı. Turizm ve otelcilik okuyan, ancak oyunculuk eğitimi almamış olan sanatçı, buna rağmen, iyi gözlemcilik ve yorumculuk yeteneğiyle tiyatrodan sonra kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Ekranlarda ilk olarak Örümcek dizisindeki Emine rolüyle boy gösterdi. Tatlı Hayat dizisindeki Menekşe rolü ile ilgi topladı. Özel bir televizyon kanalında sunuculuk yaptı. 2006'da Asuman Dabak Tiyatrosu'nu kurdu.
 
Rol aldığı bazı oyunlar
Aya Maya Kumpanya
Kaç Baba Kaç
Şen Şakrak Kabare
Annem 40 Yaşında Babaannem 20
Şaşkın Aşıklar
Çık Çıkabilirsen İşin İşinden
Boing Boing
Papaz Kaçtı
Bu Oyun Başka Oyun
Şahane Düğün
Filmografisi
Pis Yedili - 2011-
Nuri - 2011
Leyla ile Mecnun - 2011
Çakıl Taşları - 2010
Geniş Aile - 2010
Yalancı Romantik - 2009
Haneler - 2009
Süper Babaanne - 2008
Cumhur Cemaat - 2007
Adem'in Trenleri - 2007
Ayda - 2007
Üç Tatlı Cadı - 2007
Tövbe - 2006
Bir İhtimal Daha Var - 2006
Erkek Tarafı - 2005
Şans Kapıyı Kırınca - 2004
Dayı - 2004
Hürrem Sultan - [[2003
Tatlı Hayat- 2001
Baykuşların Saltanatı - 2000
Hayat Bağları - 1999
Örümcek - 1998
Kara Melek - 1996
Böyle mi Olacaktı
Tatlı Kaçıklar
Gurbetçiler


Asuman Dabak biyografisi

Asuman Dabak kimdir?

Asuman Dabak 01.02.1970 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Asuman Dabak kaç yaşındadır?

Asuman Dabak 01.02.1970 tarihinde doğmuş olup 47 yaşındadır.

Asuman Dabak ne iş yapar?

Asuman Dabak Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Asuman Dabak nerelidir?

Asuman Dabak Türkiye vatandaşıdır.

©Copyright 2017 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.