Teknoloji Asus’tan iPhone X benzeri yeni akıllı telefon: Asus Zenfone 5

Asus’tan iPhone X benzeri yeni akıllı telefon: Asus Zenfone 5

28.02.2018 - 03:33 | Son Güncellenme:

Asus, Mobil Dünya Kongresi'nde iPhone X benzeri bir tasarıma sahip Zenfone 5 serisini tanıttı. ZenFone 5 serisinin üç üyesi ZenFone 5Z, ZenFone 5 ve ZenFone 5 Lite, yapay zeka özellikleri ve çift kamera sistemiyle geliyor. Asus ZenFone 5'in merak edilen tüm teknik özellikleri haberimizde.

Asus’tan iPhone X benzeri yeni akıllı telefon: Asus Zenfone 5

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Asus, Zenfone 5, Zenfone 5Z ve Zenfone 5 Lite adlı yeni akıllı telefon üçlüsünü Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttı. Hepsi küçük bedenlere büyük ekranlar sıkıştırılarak paketlenmiş. Ayrıca, çekici bir şekilde fiyatlandırılmışlar

Asus Zenfone 5Z, amiral gemisi özellikleri sahip. Bu nedenle Samsung ve Sony gibi büyük isimler karşısında rekabeti kızıştırabilir. Ancak tasarım iPhone X’in aynısı. Ön ve arka panelde iPhone X izlerini görmek oldukça kola bile düşünmeye değer olay. ZenFone 5Z ve ZenFone 5, tamamen çerçevesiz ekranı ve çift kamerası ile dikkat çekiyor.

Asus Zenfone 5Z ve Asus Zenfone 5'in her ikisi de Gece Mavisi veya Meteor Gümüş'te pırıl pırıl camla kaplı geliyor. Ekranın minik çerçeveleri ve üst kısmında bir iPhone X benzeri çentik bulunuyor. Ekran kasa oranı yüzde 90’a kadar çıkıyor. Bu şirketin, görünüşte tipik 5.5 inçlik telefona 6.2 inç'lik bir ekran sıkıştırmasına izin veriliyor. Her iki telefon da 155 gram ve süper geniş 19: 9 en / boy oranında ve Full HD+ çözünürlükte ekrana sahip.

Haberin Devamı

Ekranlar IPS LCD. İki telefon da ortam sıcaklığına bağlı olarak renk sıcaklıklarını otomatik olarak değiştirebilir. Zenfone 5 Lite, bu arada 18: 9 en-boy oranıyla 6 inç Full HD+ IPS ekrana sahip. İnce ön çerçevelerinin dışında tipik 5.5 inçlik bir telefon.

Asus Zenfone 5Z ve Asus Zenfone 5'in arkasında iki kamera bulunuyor. 12MP f / 1.8 ana kamera ve 120 derecelik geniş açılı bir ikincil objektifi istediğiniz çekim için kullanabilirsiniz. Her iki telefon da 4K video kaydedebilir. Aynı zamanda çekim yaptığınız sahnenin türünü otomatik olarak tespit etmelerine ve ayarları buna göre ayarlamalarına olanak tanıyan AI kamera özelliklerine de sahipsiniz. Ancak daha fazla kontrol istiyorsanız, çoğu ayarı manuel olarak ayarlamanıza izin veren bir pro modu da var. Her iki telefonda da ön tarafa bakan 8MP f / 2.0 kamera bulunuyor.

Asus Zenfone 5 Lite, 20MP Sony ön kamerası ve 16MP arka kamerasıyla 120 derecelik geniş açı sunuyor. Bu yüzden toplamda dört kamera lensi var.

Her üç Zenfone 5 modelinde de 3300mAh pil var. Zenfone 5 Lite hakkında pek fazla şey bilmiyorken, standart Zenfone 5 ve Zenfone 5Z için hem hızlı şarj hem de 'AI Şarj' olduğu söylendi. Bu pil ömrünün yavaşlamasına yardımcı olmak için şarj alışkanlıklarınızı izleyebilir ve şarj oranını buna göre ayarlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Asus Zenfone 5Z'nin 8GB'a kadar RAM ve üst düzey bir Snapdragon 845 yonga seti varken, standart Asus Zenfone 5 sadece 4GB RAM ve orta menzilli Snapdragon 636 yonga seti ile geliyor. Telefonlar arasındaki en büyük farklardan biri bu. Snapdragon 630 yonga seti ile Zenfone 5 Lite hala daha düşük seviyede (yine de orta menzilli).

Zenfone 5Z, standart Asus Zenfone 5'deki 64GB'a kıyasla 256GB'a kadar depolama alanına sahip. Zenfone 5 Lite'da olduğu gibi her ikisinde de bir microSD kart yuvası var. İki ana telefonda da Android Oreo bulunuyor.

Her üç Zenfone 5 modelinde parmak izi tarayıcılar, yüz tanıma özelliği ve NFC var. Temassız ödemeler destekleniyor. Zenfone 5 ve Zenfone 5Z ayrıca, çift stereo hoparlörlere ve Hi-Res ses desteğine sahip.

Haberin Devamı

Asus ZenFone 5Z, 480 euro’dan başlayan fiyatlarla haziran ayında raflardaki yerini alacak. Türkiye’deki fiyatı henüz belli değil. Ancak cihazın 3500-400 TL arasında piyasaya çıkacağını tahmin ediyoruz.