Cilt Bakımı At kestanesi yağının faydaları

At kestanesi yağının faydaları

01.12.2017 - 16:35 | Son Güncellenme:

At kestanesi yağı, at kestanesinin yağı çıkartılarak sağlık açısından bir çok alanda kullanılan bir çeşit yağ türüdür. At kestanesi yağı kullanımının sıklaşmasıyla insanların kafasında soru işaretleri oluşmaya başladı at kestanesi yağı neye iyi gelir, at kestanesi yağının faydaları, at kestanesi yağı nasıl yapılır, at kestanesinin yağının saça faydaları nelerdir gibi… Bu soruların cevaplarını verdiğimiz bilgilerden sonra öğrenebileceksiniz.

At kestanesi yağının faydaları

At kestanesi yağı, Balkan yarım adasında yetişen bir bitki türüdür. At kestanesi yağı güzellik, sağlık ve bir çok alanda kullanılan bir bitki türüdür. Son zamanlarda kozmetik alanlarda kullanılan at kestanesi yağının kullanımı ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. At kestanesi yağının faydalarını merak ediyorsanız; at kestanesi nasıl yapılır at kestanesi neye iyi gelir gibi soruların cevaplarını sizler için açıklayacağız.

At kestanesi yağının faydaları

At kestanesi yağı neye iyi gelir?

At kestanesi yağının bir çok alanda sağlık açısından faydası bulunmaktadır. Saça, cilde çeşitli faydaları bulunan at kestanesi yağıyla bakımınızı günlük bakımınızı yapabilirsiniz. İlk olarak at kestanesi yağının cilde olan faydalarından bahsedelim…

At kestanesi yağının cilde faydaları nelerdir?

At kestanesi yağının faydaları sadece kozmetik alanlarda değil, cilt sağlığı problemlerinde de etkili olabilmektedir.

Varis problemlerine, damar çatlaklarına at kestanesi yağı kullanılabilir.

Varisleri tedavi eder

Varisler kadınlarda ve erkeklerde yaşam kalitesinin düşmesine neden olabilmektedir. At kestanesi yağı ile varis problemlerinize çare bulabilirsiniz. At kestanesi yağı kan dolaşımını düzenlediği için, varis oluşumuna ve damar çatlağına iyi gelmektedir.

Güneşin zararlı ışınlarından korur

Kullanmış olduğumuz bir çok güneş koruyucu kremin içerisinde at kestanesi yağı bulunmaktadır. Aynı zamanda at kestanesi yağı cilde sürülerek de güneş koruyucu etkisinden faydalanılabilir.

Cildi gençleştirir

At kestanesi özellikle kan dolaşımını arttırdığı için cilt üzerinde önemli bir etkisi bulunmaktadır. At kestanesi yağından gün içerisinde cilde birkaç damla damlatılıp masaj yapılırsa kan dolaşımını hızlandırdığı için hücrelerinde hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlamaktadır.

El ve ayaklarda meydana gelen şişkinliği alır

At kestanesi yağı sürüldüğünde kan dolaşımı arttırdığı için el ve ayaklarda meydana gelen şişlik hızlı bir şekilde iner.

At kestanesi yağının saça faydaları

Kozmetik bir çok alanda kullanılan at kestanesi yağının saça da bir çok faydası bulunmaktadır. Cilt üzerinde önemli etkilere sahip olan at kestanesi yağının saçımıza da birçok alanda faydası bulunmaktadır.

At kestanesi yağının saça faydaları şu şekildedir;

Saç dökülmesini engeller


Saça belli miktarda sürülen at kestanesi yağı, kafa derisinde yer alan kan dolaşımını arttırdığı için saç köklerini besleyerek saçın dökülmesinin önüne geçer.

Kepeklenme sorunu çözer

Saç derisinde meydana gelen kabuklanma ve kepeklenmeyi at kestanesi yağının geçirdiği bilinmektedir. Şampuanınıza ekleyeceğiniz birkaç damla at kestanesi yağıyla bu sorununuzu tedavi edebilirsiniz.

At kestanesi yağı nasıl kullanılır?



At kestenesi yağının cilt ve saç sağlığında kullanımı oldukça farklıdır. At kestenesi yağının ciltte kullanımı şu şekilde önerilir;

At kestanesi yağı ciltte krem gibi de kullanılabilir. Her gün kullanabilir, gece yatmadan önce de uygulama yapabiliriz. Gece uykuda hücreler yenilendiği için cilde çok iyi gelecektir.

Yatmadan bir saat önce seyreltilmiş at kestanesi yağını susam veya zeytinyağına dökerek bu karışımı cilde masaj yapar şekilde uygulayabiliriz. Kalp ve yukarısına doğru bu masajı yapmak gerekir. Karışım haline getirerek bu yağın acı etkisini de azaltırız.

At kestanesi yağı saçta nasıl kullanılır?

At kestenesi yağının saça olan faydalarından etkili bir şekilde yararlanabilmek için yağı şampuanınıza birkaç damla ekleyerek yada saç diplerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.


At kestanesi yağının genel olarak faydalarından bahsetmek gerekirse şu şekilde sıralayabiliriz:

1- Hemoroid sorununa iyi gelir kabızlığı önler
2- Masaj yağı olarak kullanıldığında kas ağrılarını iyileştirici etkisi bulunmaktadır.
3- Romatizmal ağrılara ve göğüs ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir.
4- Tüm vücutta kaynaklanan iltihabın kurumasını sağlar.
5- Antioksidan açısından güçlü olduğu için vücudu hastalıklara karşı korur aynı zamanda da vücut direncini arttırmaya yardımcı olur.

Üzerlik Tohumlu At Kestaneli Macun Ne İşe Yarar?

Yazarlar