Edirne AT YARIŞINDA DİLA HANIM BİRİNCİ GELDİ

AT YARIŞINDA DİLA HANIM BİRİNCİ GELDİ

05.05.2014 - 16:55 | Son Güncellenme:

.

AT YARIŞINDA DİLA HANIM BİRİNCİ GELDİ

Edirne Belediyesi tarafından Hıdrellez-Kakava şenlikleri kapsamında Roman vatandaşların katılımıyla at yarışı düzenlendi. 15 atın katıldığı yarışmada Dila Hanım isimli at ve binicisi Mehmet Fırtına yarışı birinci olarak bitirdi. İlk üçe girenler çeyrek altın ile ödüllendirildi.
Edirne Belediyesinin organize ettiği Kapalı Cezaevi yanında bulunan alanda gerçekleştirilen organizasyonda Roman vatandaşlar yarıştan önce müzikler eşliğinde göbek atarak eğlendi. Belediye Başkanvekili ve Meclis Üyesi Erkan Makas ile Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu’nun katıldığı yarışta ilk üçe girenlere ödülleri verildi.
250 metre koşulan yarışta 15 at kıyasıya yarıştı. Geçen yılın şampiyonu Fikret Derebey'in atı Dila Hanım, binicisi Mehmet Fırtına'yla birincilik ödülü olan çeyrek altını Başkanvekili Erkan Makas'tan aldı. Yarışmanın ikinci ve üçüncüsünü de çeyrek altın takarak ödüllendiren Başkanvekili Erkan Makas, "Bu sene üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Allah bize dördüncüsünü de yapmayı nasip etsin inşallah. Dereceye giremeyen at sahiplerine ayrıca 10'ar kilo arpa hediye ediyoruz Belediye Başkanlığı olarak. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.