Gündem Atak’ın ‘ağır abisi’ geliyor

Atak’ın ‘ağır abisi’ geliyor

23.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Atak’ın ‘ağır abisi’ geliyor

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi Sözleşmesi törenle imzalandı. Geliştirilecek helikopter, mevcut Atak helikopterinin yaklaşık 2 katı kalkış ağırlığına sahip olacak ve bu alanda dünyada sadece iki örneği bulunan en üst sınıf taarruz helikopterleri arasında yer alacak. Helikopterin ilk test uçuşunun 5 yıl sonra yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Törende konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Helikopterlerimizin çeşitli versiyonları ve gelişmiş modellerinin, yeni teknolojilerin gerisinde kalmaması gerekiyor. 5 yıl sonra helikopterimizin bugün elimizde bulunan mühimmat ve silah envanterinden çok daha zengin bir envanterle göreve gitmesini bekliyoruz” dedi. TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Borat, projeyle Türk mühendislerce tasarlanacak, yüzde 100 yerlileştirmenin hedef alındığı, fazla mühimmat taşıma kapasitesiyle operasyonel performansı daha yüksek helikopterin üretileceğine değindi. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil de, helikopterin yüzde 100 yerli ve milli olacağını bildirdi.

Sözleşmeyi, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ve TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Borat imzaladı.