İstanbul Ataşehir'de Kültür-Sanat Etkinlikleri

Ataşehir'de Kültür-Sanat Etkinlikleri

02.03.2017 - 14:05 | Son Güncellenme:

.

Ataşehirde Kültür-Sanat Etkinlikleri

İSTANBUL (AA) - Ataşehir'de mart ayında, sergi, tiyatro, konser, söyleşi gibi etkinlikler gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Ataşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye'nin dört köşesinden kadınlar, Kadın Buluşmaları Projesi çerçevesinde Ataşehir'de bir araya gelecek.

Programda, çini, ehram dokuma, ahşap kakma ve organik tarım ürünleri sergilenecek. Ayrıca, 2014'teki maden faciasına tanık olan Somalı kadınlar, "Kömürün İsi, Sabunun Misi" sloganıyla ürünlerini tanıtacak.

Kadınlar Tiyatro Topluluğu da Mustafa Saffet Kültür Merkezinde (MSKM) "Baba Ben Geldim" adlı oyunu sergileyecek. "Kadına Dair" resim sergisi de 4 Mart'ta Cemal Süreyya sergi salonunda görülebilecek.

Bu arada, Ataevleri'ndeki çeşitli hobi kurslarına katılan bin 700 kadının yapıtlarından oluşan "Ataevleri Sihirli Dokunuşlar Sergisi" ise 4-8 Mart'ta MSKM'de gezilebilecek.

Haberin Devamı

"Kadın Buluşmaları" etkinliklerinin söyleşi bölümünde de 5 Mart'ta MSKM'de CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin konuk olacağı "Kadın ve Siyaset" konulu program gerçekleştirilecek. Aynı gün Melike Demirağ, şarkılarını Ataşehirli kadınlar için seslendirecek.

18 Mart Çanakkale Zaferini Anma Günü'nde ise Ataşehir Belediyesi Anadolu Halk Müziği Korosu, kahramanlık türküleri ve ağıtlar seslendirecek.

Ayrıca Cengiz Özkan 22 Mart'ta MSKM'de konser verecek.

Mart ayında Ataşehir'de çocuklar için de çeşitli oyunlar sergilenecek.