Gündem Atatürk Anıtı artık tören alanında

Atatürk Anıtı artık tören alanında

24.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rize Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nın yenileme projesi için başlatılan çalışma kapsamında Atatürk heykelini valilik önündeki tören alanına taşımak için çalışma başlatmıştı.

Atatürk Anıtı artık tören alanında

Çalışma kapsamında dev bir vinçle kaldırılan heykel, üzeri araç lastikleriyle dolu bir kamyona konularak önceki gece valilik önüne getirildi. Atatürk heykeli, dün sabah valilik önündeki tören alanında hazırlanan demir platform üzerine yerleştirildi.
‘Etkinlikler burada’
Anıtın yerinden sökülmesine bazı çevreler tepki gösterirken, bazı vatandaşlar da anıtın yeni yerinin daha güzel olduğunu belirtti. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise Atatürk heykelinin taşınmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Rize Belediyesi olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projemizin inşaat çalışmaları başlatılmış olup Atatürk heykelimizin yeni tören alanımız olan Rize Valiliği önüne taşınma işlemi gerçekleştirilmiştir. Heykelin taşınma süreci ‘heykel kaldırıldı ve akıbeti belirsiz’ gibi kamuoyuna yansıtılmaya çalışılmıştır. Fakat yapılan bu çalışmada bundan sonraki resmi törenlerimiz Rize Valiliği önünde yapılacak olması nedeniyle Atatürk heykeli ekiplerimiz tarafından güvenli bir şekilde yeni tören alanına yerleştirilmiştir”