Gündem Atatürk Havalimanı nerede? Atatürk Havalimanı'na nasıl gidilir?

Atatürk Havalimanı nerede? Atatürk Havalimanı'na nasıl gidilir?

15.07.2019 - 18:33 | Son Güncellenme:

15 Temmuz Milli Birlik ve Demorkrasi Günümüzün 3. yılında en çok merak edilen konulardan biri de Atatürk Havalimanı'nın konumu oldu. Peki Atatürk Havalimanı nerede ve Atatürk Havalimanı'na nasıl gidilir?

Atatürk Havalimanı nerede Atatürk Havalimanına nasıl gidilir

Metro ile Atatürk Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde havalimanına ulaşmak için en iyi yol metro seferlerini kullanmak. Yenikapı Atatürk Havaalanı Metrosu ile havalimanına kolayca ulaşabilirsiniz. Bu güzergahta oturmuyorsanız bile bu duraklara ulaşım sağlayıp metro kullanmak en iyi çözüm. Mesela Zincirlikuyu Avcılar metrobüsünü kullanarak Ataköy Şirinevler’de ya da Yenibosna’da metroya aktarma yapabilirsiniz. Metro, havalimanının içine kadar gidiyor ve sizi büyük bir dertten kurtarıyor.

Otobüs ile Atatürk Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

İstanbul toplu taşıma ağı gelişmiş bir şehir. Halk ve belediye otobüsleriyle Atatürk Havalimanı’na ulaşmak mümkün. IETT ve Halk otobüslerinin kalkış/hareket saatleri, geçtiği duraklar ve güzergahları incelemek için ilgili linklere tıklamanız yeterli.

Haberin Devamı

Avrupa Yakası’ndan ulaşım için:

TH-1 Taksim – Atatürk Havalimanı
Tek yön sefer süresi 90 dakikadır. 10TL ücret karşılığı seyahat edilir.

YH-1 Yenikapı İDO – Atatürk Havalimanı
Tek yön sefer süresi 50 dakikadır. 5TL ücret karşılığı seyahat edilir.

Her ne kadar otobüs seferleri de olsa metro aksaklık olmadığı sürece en hızlı ve etkili yöntemdir. İstanbul’un kalabalığını ve trafiğini hafife almamak gerek.

Metrobüsle Atatürk Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Metrobüsü, Atatürk Havalimanı’na giden metroya aktarma yapmak için kullanabilirsiniz. İster Avrupa Yakası’nda ister Anadolu Yakası’nda olun, Metrobüs ile kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Atatürk Havailmanı’na en yakın metrobüs durağı Şirinevler (Ataköy) ya da Yenibosna‘dır. Bu duraklara gelip metroya aktarma yapın. Anadolu Yakası’nda oturanlar Marmaray ile birlikte en çok tercih ettiği havalimanı ulaşım aracı Metrobüs’tür.

Haberin Devamı

Marmaray ile Atatürk Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Kadıköy veya Üsküdar’dan Atatürk Havailmanı’na ulaşımın en rahat yolu Marmaray kullanmaktır. Aslında Marmaray ile havailmanına kadar gidilmiyor. Anadolu Yakası’nda Marmaray’ı bir aracı olarak kullanıyoruz. Marmaray ile Yenikapı durağına kadar gelip Yenikapı’da havalimanı metrosuna aktarma yapmak iyi bir yöntemdir.