Gündem Atatürk Havalimanı saldırısıyla ilgili flaş gelişme

Atatürk Havalimanı saldırısıyla ilgili flaş gelişme

03.07.2016 - 11:57 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri tamamlanan 13 zanlı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Atatürk Havalimanı saldırısıyla ilgili flaş gelişme

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 27'ye yükseldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 30 Haziran'da havalimanındaki terör saldırısına yönelik başlatılan operasyon kapsamında 3 kişi daha gözaltına alındı.Şüphelilerden işlemleri tamamlanan 3'ü yabancı uyruklu 13 şüpheli, Bayrampaşa Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

Haberin Devamı

Saldırıya ilişkin 1 Temmuz'da Başakşehir'de çok sayıda adrese düzenlen operasyonda gözaltına alınan 11 yabancı uyruklu ile dün gece gözaltına alınan 3 şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, havalimanındaki terör saldırısıyla ilgili olarak 30 Haziran'da 13 şüpheliyi, 1 Temmuz'da da yabancı uyruklu 11 şüpheliyi gözaltına almıştı.

13 KİŞİ İÇİN TUTUKLAMA İSTENDİ

Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen ve 44 kişinin ölümü 239 kişinin yaralanması ile sonuçlanan terör saldırısına ilişkin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 3’ü yabancı 13 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı İmdat Kaçan, üç kişiyi ifadesini aldıktan sonra, diğer 10 kişiyi ise dosya üzerinden tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Savcı Kaçan, 13 kişinin, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Kasten öldürmeye iştirak" suçlarından tutuklanmalarını istedi.

Haberin Devamı

Soruşturmanın bir numaralı şüphelisi Rıza C.’nin, saldırıdan bir gün önce canlı bombalardan birini Pendik’teki bir ankesörlü telefondan aradığı öğrenildi. Emniyette susma hakkını kullandığı belirtilen Rıza C.’nin savcılık sorgusunda cep telefonunun şarjının bitmesi nedeniyle gittiği ankesörlü telefon kulübesinde kartı bulduğunu ve hiç kullanmadığını söylediği öğrenildi.

OLAY GÜNÜ TELEFONU BAKIRKÖY’DEN SİNYAL VERMİŞ

Edinilen bilgiye göre, cep telefonunun olay günü Bakırköy’de sinyal verdiği hatırlatılan Rıza C., Bakırköy’de inşaat işi yaptığını, ortağına bazı malzemeler getirdiğini ve ortağı ile iftarı burada yaptığı için telefonunun buradan sinyal verdiğini söyledi.