Kocaeli Atatürk Kocaeli'de Anıldı

Atatürk Kocaeli'de Anıldı

10.11.2017 - 12:22 | Son Güncellenme:

.

Atatürk Kocaelide Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79.yıldönümü Kocaeli’de çelenk sunma töreni ile başladı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi kocaeli’de de törenlerle anıldı.
Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törene Kocaeli Valisi Aksoy, Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Fatma Hürriyet Kaplan, Kocaeli Eğitim Doktrin Komutanlığı Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, Vali Yardımcıları Beyazıt Tanç ve Ahmet Büyükçelik, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Alb .Osman Aslan, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Başkanı Yunus Güneş, Daire Müdürleri, Askeri Erkan, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ve öğrenciler katıldı.
Anma töreninde Atatürk Anıtına sunumunun sonra saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık siren eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Bayraklar yarıya indirildi.
Atatürk Anıtında gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde anma töreni gerçekleşti