Çanakkale ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

26.05.2016 - 16:09 | Son Güncellenme:

.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

Biga’da Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi ve Biga Belediyesi Hamdi Gençoğlu Aile Sağlığı Merkezi ve Çocuk Bakım Evi açılışı yapıldı.
Sakarya mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde 12 bin metrekare alan üzerine tesis edilen 9 bin 200 metrekare kapalı alana sahip Atatürk Kültür Merkezi açılışında konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, “Kültür merkezimiz 3 bin 950 metrekare taban alanı üzerinde 3 kat olarak inşa edilmiştir. Bina girişi ile yatay ve dikey tüm sirkülasyon alanlarında engelli erişimi desteklenmiş, engelsiz bir bina tasarlanmıştır. Bina giriş holü kalabalıkları karşılamaya müsait genişliğiyle arka bahçeyle bütünleştirilerek yeşil ile ilişki kurulmuş ve giriş katındaki 210 metrekare kapalı alanlı kafeterya ile desteklenmiştir. Kültür Merkezimizde bulunan 850 kişi kapasiteli konferans salonu sahne arkası birimleri, görevli odaları, kafeteryası ve fuayeleriyle sadece konferans salonu olarak değil pek çok etkinliğe ev sahipliği yapabilecek bir çok amaçlı salon kullanımı için desteklenmiştir. Konferans salonu giriş-çıkışının yapıdan bağımsız çalışabilmesi de bu fikri desteklemiş ve yapıdan bağımsız kullanıma da olanak sağlamıştır. 2 adet fuayesi galeri boşluğu yardımıyla bütünleştirilmiş ve hareketli cadde manzarasıyla ilişkilendirilmiştir" diye konuştu.
Kültür Merkezinin 850 metrekare toplam kapalı alanlı 0-3 ve 3-6 yaş grubu öğrenciler için 4 sınıftan oluşan yüz öğrenci kapasiteli ve tam gün eğitimli bir kreş bulunduğunu sözlerine ekleyen Işık, "Kreş alanında sınıflar bahçe cephesinde çözülerek bahçe ve açık oyun alanlarıyla ilişki kurulup cadde gürültüsünün dikkat dağıtıcı unsur olması engellenmek istenmiştir. Kreş bahçesi otopark rampasıyla diğer açık alanlardan ayrılarak çocuklara özel bir bahçe haline getirilmiştir. Binamızda bir de Biga’mızın büyük bir ihtiyacını karşılayacak toplam 950 metrekare kapalı alanlı bir kütüphane bulunmaktadır. Kütüphane bölümünde etüt salonları ve okuma bölümü yoldan koparılarak bahçe manzarasıyla sakinleştirilmiş, bu cephedeki dinlenme terasıyla zenginleştirilmiştir. Kütüphanede bunların yanında süreli yayınlar bölümü, müzik ve konuşan kitaplık bölümü ve bilgisayar odaları bulunmaktadır. 830 metrekare kapalı alanı bulunan restoran bölümü üst katta tek başına çözülerek özelleştirilmiş ve çift cephe manzarasıyla desteklenmiştir. Bunların yanında Kültür Merkezimizde bulunan 2 adet spor salonu, çeşitli kurs faaliyetlerinin yürütüleceği atölyeler ve etkinlik mutfağı, geniş sergi holü, 40 araçlık kapalı, 13 araçlık açık otopark, çocuk oyun alanı, açık ve kapalı dinlenme alanları ile ihtiyaçların karşılanabilmesi amaçlanmıştır. Biga Belediyesi Hamdi Gençoğlu Aile Sağlığı Merkezi ve Çocuk Bakım Evi inşası tamamlanmış ve hizmete hazır hale gelmiştir. İstiklal mahallesi Gün caddesi ve 624.sokak üzerinde bulunan yapı iki birimin birbirinden bağımsız girişleri olacak şekilde tasarlanmıştır. 330 m2 kapalı 950 m2 açık alana sahip Çocuk bakım evinde 3-6 yaş grubu 60 öğrenciye tam gün eğitim hizmeti verebilecek 3 adet sınıf bulunmaktadır. Bunun yanına idare birimi, mutfak, öğretmenler odası, veli bekleme alanı gibi birimlere yer verilmiştir. Bahçesinde çocukların farklı ihtiyaçlarına göre oyun alanları tasarlanmıştır. Aile sağılığı merkezinde ise 2 adet muayene odası, bekleme alanı, aşı odası, gebe izlenim odası, kan alma ve laboratuar gibi birimler yer almaktadır" diye konuştu.
Açılışa Çanakkale CHP Milletvekilleri Muharem Erkek ve Bülent Öz, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Makedonya Veles Belediye Başkanı Slavcho Chadıev, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Sanatçı Bedri Baykam ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışın ardından Atatürk Kültür Merkezi gezildi.