Gündem Atatürk silüetine molotoflu saldırı

Atatürk silüetine molotoflu saldırı

03.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Mardin’de bir lisenin bahçesindeki Atatürk silüetine molotof atıldığı öğrenildi

Atatürk silüetine molotoflu saldırı

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde, TSK’nın günlük faaliyetleri ve sınır olaylarına ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Suriye sınırında Ani Müdahale Timi’nin “dur” ihtarına uymayan kişiler ateş açtı.
Ani Müdahale Timi tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine bu kişiler Suriye tarafına kaçtı. Önceki gün, yine Suriye sınırında Hudut Devriye Timi tarafından, Türkiye’ye yaklaşan 17 atlıya “dur” ihtarında bulunuldu.

17 atlı kaçtı
İhtara rağmen atlıların ilerlemeye devam etmesi nedeniyle Hudut Devriye Timi tarafından havaya uyarı ateşi açıldı.
Ateş sonrası, 17 atlı, Suriye istikametine döndü. Öte yandan, dün kimliği belirlenemeyen iki kişi, Muş Merkez Suvaran köyü bölgesinde, Muş-Diyarbakır karayolu üzerinde, bir firmaya ait iki asfalt kesme makinesi ile bir damperli kamyonu yaktı.

Bayrağı aldılar
Mardin’in Nusaybin ilçesinde ise yüzleri maskeli 10-20 yaşlarında 30-35 kişilik bir grup, Devrim Mahallesi’ndeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne taş ve sapanlarla saldırdı.
Olay sırasında okulun bahçesindeki Türk bayrağı ve okulun isminin yazılı olduğu tabela alındı.
Ayrıca, kimliği bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından, Yenişehir mahallesinde bulunan Kemal Gözü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan demirden yapılmış Atatürk silüetine ve Türk Bayrağı’na molotof kokteyli atılarak zarar verildi.