Gündem Atatürk’ün evi Ankara’da

Atatürk’ün evi Ankara’da

17.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çankaya Belediyesi, Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin aynısını ilçede 8 değişik noktaya inşa edecek. Başkan Taşdelen, sosyal yardım merkezi olarak kullanılacak evlerle Ankara’nın daha da anlamlı olacağını söyledi

Atatürk’ün  evi Ankara’da

Çankaya Belediyesi, Atatürk döneminden bu yana Cumhurbaşkanlığı olarak kullanılan Çankaya Köşkü’nün Başbakanlık’a tahsis edilmesine yönelik tartışmaların yaşandığı bu günlerde dikkat çekici bir projeye imza attı. Belediye, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini açtığı Yunanistan’ın Selanik kentindeki evinin aynısını Çankaya’nın 8 farklı noktasında inşa etme kararı aldı.

‘Anlamlı hale gelecek’
Atatürk’ün doğduğu Selanik’in Aya Dimitriya Mahallesi Apostolu Pavlu Caddesi üzerindeki 75 numaralı 3 katlı evin aynısı artık Çankaya’nın 8 ayrı noktasında yaşayacak. Yapılacak olan evler sosyal yaşam merkezleri olarak hizmete sunulacak.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, hayata geçirecekleri bu projeyle sosyal yaşam alanları olarak faaliyet gösteren Çankaya Evleri’nin dış görünüşün de başkent Ankara için çok daha anlamlı hale geleceğini kaydetti. “Çankaya Evi” olarak isimlendirilen projenin Ankara’nın 3 farklı noktasında hayata geçirildiğini ifade eden Taşdelen, Çankaya Evleri’nin içinde çeşitli kurs imkanlarının yanı sıra, yurttaşların sosyalleşmesini sağlayacak alanların oluşturulacağını ifade etti.

Dış görüntüsü aynı
Evlerin dış görüntüsünün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev şeklinde olacağını belirten Taşdelen, “Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’nın başkenti Çankaya. İlçemizde 8 değişik bölgesinde belirlediğimiz alanlara inşa edilecek bu evler hem Çankayamızın önemine vurgu yapılmasını sağlayacak hem de dünyanın en büyük liderlerinden olan Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir hatırayı da gelecek kuşaklara taşımış olacağız” diye konuştu.

Çok amaçlı kullanılacak
Çankaya Evleri projesi Ankara’nın Ümitköy, Çayyolu ve Türkkonut semtlerinde hayata geçirildi. 3 farklı noktada yer alan Çankaya Evleri bin 600 üyeye sahip. Yeni yapılacak Çankaya Evleri ise bölgenin demografik yapısı göz önüne alınarak şekillendirilecek. Taziye alanından sportif imkanlara, sohbet alanlarından kurs odalarına birçok hizmetin verileceği merkezler mahallelinin yeni yaşam alanı olacak.