Giresun ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİNİN 90. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİNİN 90. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

19.09.2014 - 15:33 | Son Güncellenme:

.

ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİNİN 90. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

Gaziler Günü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 90. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Giresun Atatürk Meydanı’nda çelenk koyma töreniyle başlayan tören liman sahasında devam etti. Törene Vali Vekili Bekir Ergök, CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Jandarma Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal,İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Daire Müdürleri, bazı siyasi parti yetkilileri ve sivil toplum Kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı. Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı adına Jandarma Yüzbaşı Mete Demircan yaptı.
Belediye Başkanı Kerim Aksu ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 90. yılını ve Gaziler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Atamızın şehrimize geldiği bu günü, onu karşılayanların ruhunda kopan tam bağımsızlık ve özgürlük inancını ruhumda hissetmenin onur ve mutluluğunu yaşarken, bugün ülkemin bağımsızlığı yolunda, ölüme gülerek yürüyen ve milletin bağrına gömülen şehitlerimizin vatan aşkını yüreğimin derinliklerinde hissediyorum” dedi.
Atatürk’ün denizden Giresun’a gelişini canlandıran Türk Bayrağının bir tekne ile limana intikal eden 2 gazi tarafından Vali Vekili Bekir Ergök’e teslim edildi. Liman sahasındaki tören yürüyüş kortejinin Millet Bahçesine hareket etmesiyle sona erdi.