İstanbul Atatürk'ün Ölüm Yıl Dönümünde Dolmabahçe Sarayı Ziyaretçi Akınına Uğradı

Atatürk'ün Ölüm Yıl Dönümünde Dolmabahçe Sarayı Ziyaretçi Akınına Uğradı

10.11.2017 - 10:17 | Son Güncellenme:

.

Atatürkün Ölüm Yıl Dönümünde Dolmabahçe Sarayı Ziyaretçi Akınına Uğradı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79’ncu yıl dönümünde hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nda anıldı. Her yaştan vatandaş Atatürk’ün hayata veda ettiği Dolmabahçe Sarayı’na akın ederken, saygı duruşu sırasında duygusal anlar yaşandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79’uncu yıl dönümünde hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nda anıldı. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da katıldığı anma törenine çok sayıda vatandaş akın etti. TBMM Başkanvekili Bahçekapılı ve Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, Atatürk’ün yatağının üzerine çiçek bıraktı. Dolmabahçe Sarayı’nda saat 09.05’de siren seslerinin duyulmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından binlerce kişi hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Tören sırasında duygusal anların yaşandığı görüldü.
Dolmahabçe Sarayı’nda konuşma yapan TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, ”Aziz Atatürk aramızdan ayrılışınızın 79’uncu yılında hayata gözlerinizi yumduğunuz mekanda sizi anıyoruz. Göstermiş olduğunuz hedefe ulaşmak için açtığınız yolda hiç durmadan yürüyeceğimize ant içmiştik. Büyük bir inançla ve kararlılıkla yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Milli mücadelede üstlendiğiniz ağır sorumluluğun altından kalkarken, taşıdığınız inanç ve gösterdiğiniz gayret bizlere örnek olmaktadır. Emanetin ehil ellerdedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak miras bıraktığınız eserinizi ilelebet yaşatmanın inanç ve gayreti ile çalışıyoruz. Vatanımızı bölmek, milletimizin huzurunu kaçırmak isteyen ihanet şebekelerine karşı verdiğimiz mücadelede en küçük bir zafiyet göstermeden milletimizi güven içinde huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşatmak için bizlere bıraktığınız miras için minnet duyuyor, şükranlarımızı arz ediyoruz. Ruhunuz şad olsun” dedi.