Eskişehir "Atatürk Ve Cumhuriyet" Pulları Beğeniye Sunuldu

"Atatürk Ve Cumhuriyet" Pulları Beğeniye Sunuldu

28.10.2018 - 14:29 | Son Güncellenme:

.

Atatürk Ve Cumhuriyet Pulları Beğeniye Sunuldu

Tepebaşı Belediyesi’nin katkıları ile hazırlanan "Atatürk ve Cumhuriyet" temalı pul koleksiyonu sergisinin açılışı, yoğun katılım ile gerçekleştirildi.
Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Atatürk ve Cumhuriyet temalı pul koleksiyonu, belediye binasında bulunan sergi salonunda açıldı. Koleksiyonerler 17. dönem Amasya Milletvekili Arsan Savaş Arpacıoğlu ve Anayasa Mahkemesi önceki başkanlarından Yekta Güngör Özden’in arşivinden pulların ve gravür Atatürk resimleri koleksiyonu ile Cumhuriyet dönemine ait altın ve gümüş para koleksiyonunun da yer aldığı serginin açılışına, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı Ayhan Türkseven ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sergi açılışında ilk konuşmayı yapan Arsan Savaş Arpacıoğlu, “Benim için çok özel bir gün. Ülkemizin içinde bulunduğu konum ve ortamda; dünya lideri, eşsiz insan Mustafa Kemal Atatürk’e ihtiyacımız olduğu bir gerçektir. En zengin 29. sergimi Eskişehir’de açmaktan çok mutluyum. Bu sergimde gerçekten çok nadide ve kıymetli, 65 yıla dayanan emeğimi göreceksiniz. Bu pullar 1962’den 1979’a dek sergilendi. Pakistan, İran ve Türkiye’nin müşterek basmış olduğu çok nadide bir pul koleksiyonu. Bunun dışında 14 yabancı ülkede Atatürk ile ilgili basılan çok nadide bir koleksiyonu da burada sergileyeceğiz. Bu ülkelerden bazıları ise Arjantin, Makedonya, Abhazya Cumhuriyeti, Pakistan, İran, Tunus, Hindistan, Bangladeş, Ruanda, Manş Adaları ve Yeni Gine gibi ülkeler. Yine nadide bir koleksiyon daha Balkan ülkeleri ile müşterek sergilediğimiz, bastığımız pulları da sizlere sunuyorum. TBMM özel damga, KKTC komple pul ve zarflarını da sizlere sunuyorum. Bunun dışında son senelerde dünya ülkeleri ile müşterek pulları da sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.
Yekta Güngör Özden ise konuşmasında, “İnsanların yaşamlarında güç aldıkları kaynaklar ve dayanaklar vardır. Bunlar toplumsal ilişkilerdir, dostluklardır. Bu tür etkinlikler de yurttaşları bir araya getiren konulardır. O yüzden önemli olan sadece pulları seyretmekle yetinmek değil; Atatürk’ün ve İnönü’nün bize bıraktıklarını düşünmek, onların bize bıraktıklarını hatırlamaktır. Eskişehirlilerin gösterdiği ilgiye ve nazik konuksever arkadaşların ilgisine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç yaptığı konuşmada, “Eskişehir’de açılan nadir sergilerden birindeyiz. Tepebaşı Belediyesi olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyetimizi anlatan bir sergiye ev sahipliği yapmak, bize elbette gurur veriyor. Ben değerli koleksiyonerlere bu nadide eserleri Eskişehir halkı ile buluşturdukları için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra davetliler kurdele keserek serginin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Ataç bu esnada koleksiyonerler Arpacıoğlu ve Özden’e teşekkür ederek çiçek takdim etti. Özden de “Yakamda gördüğünüz Atatürk rozeti altın kaplamadır, benim özel yaptırdığım bir rozettir. Ben bunu bize gösterdiği misafirperverlikten dolayı Ahmet Başkan’a hediye ediyorum” dedi ve Başkan Ataç’a Atatürk rozeti takdim etti.
Açılış törenin ardından etkinlik, sergi alanının gezilmesi ile son buldu. Atatürk ve Cumhuriyet temalı pul koleksiyonu sergisinin kapıları, 10 Kasım tarihine kadar açık kalacak.