İstanbul Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu Kartal Belediyesi'nin Ev Sahipliğinde Buluştu

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu Kartal Belediyesi'nin Ev Sahipliğinde Buluştu

18.03.2017 - 17:07 | Son Güncellenme:

.

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu Kartal Belediyesinin Ev Sahipliğinde Buluştu

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu (ADDP) Genel Kurulu Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.
Dünyanın 12 ülkesinde faaliyet gösteren 40 Atatürkçü Dernek, Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kartal’da buluştu. Bu derneklerin çatı kuruluşu olan Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu, Kartal Belediyesi Ada Kartal Hotel’de Genel Kurul toplantısı gerçekleşti.
Genel Kurulun açılışını ADDP Sözcüsü Dr. Hakan Akbulut, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptı.
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi’nin inisiyatifi ile 18 Ekim 2016’da Almanya/ Dortmund’da gerçekleşen toplantı sonucunda kabul edilen “Kuruluş Bildirgesi“ ile oluşturulan ADDP’nin Genel Kurul toplantısına İsveç, ABD, İngiltere, Kosova, Almanya, Makedonya, Avusturya‘dan Atatürkçü Dernekler katılacak. Türkiye’deki 341 Atatürkçü Düşünce Derneği’ni temsilen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi de toplantıda yer aldı.
Toplantıda ADDP’nin Yönetim Kurulu seçildi; 2017 yılı faaliyetlerine yönelik çalışmalar, öneriler ve görüşler ele alınacak. Genel Kurul’da Türkiye’nin siyasi ve ekonomik süreci de görüşüldü.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Böyle bir toplantıda bizim katkıda bulunabilir misiniz? Dendiğinde ben bunu görev olarak gördüm. Biz 90 yıldır, birilerinin büyük bir sıkıntı duyduğu Atatürk’ü insanları kalbine koyabilmişiz. Ama ayrım yapmadan, insanlara dokunulabilmeyi öğrenmemiz lazım” dedi.
Çeşitli platformlarda Kartal’da önce ADD’li sonra partili olduğunu söyleyen Öz, “Atatürk en büyük eserim var diyor; biri Cumhuriyet diğer, Cumhuriyet Halk Partisi. Kemalizm’in neresi statükoculuk, saldırmak için bahane uydurdular. Devrimcilik 6 okun bir tanesi, devrimci olabilmek zaten bilimle, akılla düşünüp çağın gereğini yapmak demektir. Bunu anlamayanlar, bunu anlatmayanlar, belki de biz de kabahat. Sanıyorum bunu da bu platformda biraz düşünmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ise yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim arkadaşlarına ve devrim şehitlerimizin hepsinin önünde saygı ile eğiliyorum. Ve tüm dünyada Atatürkçü düşünceyi yaşatmayı görev bilen Cumhuriyetimizin yılmaz savunucuları olduğunu düşündüğüm siz misafirlerimize yürekten hoş geldiniz. Bugün hem dünyada hem ülkemizde barış için Atatürkçü düşünce ve onun için mücadelede eden bağımsızlıkçı, ulusalcı güçlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Batı’yı Batıcılar gibi almayacaksınız. Batıyı, Batı medeniyeti diye özgürlükleri anlamında alacaksınız. Ve Atatürk’ün dediği gibi Batılı gerçek anlamda medeni, çağdaş olabilmek için Batı’nın sömürü düzenine önce karşı çıkacaksınız. Batı bana başkadır ama kendi içinde başkadır. Bunu ancak Kemalist düşünceyi içselleştirilmiş, yaşam biçimi haline getirmiş Atatürkçülerin gördüğü bir tablodur” ifadelerini kullandı.