The Ritz-Carlton, İstanbul’un restoranı Atelier Real Food; adını zanaatkarların üretimlerini gerçekleştirdikleri yerden esinlenerek alan ve “gerçek yemek” tabirini de adıyla birlikte kullanacak kadar iddialı bir mekan
 
Mekanın çağdaş dekorasyonu Portekizli mimar Patricia Pina tarafından tasarlandı ve mobilyalar da mekana özel olarak üretildi. Misafirler, restorana mistik dokularla kaplı paravanın ardından giriş yapıyor. Boğaz manzarasına nazır olan restoranın, tamamen baştan yaratılan bir şarap kavı da bulunuyor.

Konya’dan özel olarak getirtilen Sile taşı üzerinde servis edilen el yapımı ekmekler ve yanında restorana özel olarak Çanakkale Geyikli’de üretilen organik zeytinyağı ve %100 doğal maldon tuzu sofrada  göze çarpan ilk detaylar arasında...

Başaşçı Selami Güleryüz günümüzde en büyük lüksün sağlıklı ve doğal yemek olduğunu ifade ederken; “doğadan masaya” bir anlayışı benimsediklerini, her şeyden önce Atelier Real Food için kullanılan ürünlerin taze, günlük ve doğal olmasına dikkat ettiklerini belirtiyor.

Restoranın adından da anlaşılacağı gibi tüm dünya’da önem kazanan gerçek yemek akımına odaklanıyor, görüntüde sade, ürüne saygı duyularak pişirilmiş yemekler. 

Domatesler yaz aylarında otelin kendi sebze bahçesinde üretiliyor ve yerel tedarikçilerle çalışarak taze ve günlük ürünler satınalınıp, mutfakta daima mevsim seçeneklerini kullanılmaya özen gösteriliyor. Sezonsal ürünleri kullanmayı amaçladıkları için menüde sezonsal değişiklikler yapılıyor. Menü’de Makbule Hanım çorbası, Antakya usulü ılık humus, bahçeden domates salatası (yaz aylarında geçerli), Balıkesir kuzu şiş, tatlılarda ise dünyanın bütün Ritz-Carlton otellerinde misafirlere sunulan Ritz Carlton Keki favoriler arasında…

Sadece akşamları açık olan Atelier Real Food restaurant; özel davetler için tasarlanan 12 kişilik ahşap “Chef’s Table” masası ve 150’ye yakın yerli ve yabancı şaraptan oluşan şarap kavıyla da hem gözlere hem  damaklara hitap ediyor .