Gündem Ateş ölçer çeşitleri ve kullanımı

Ateş ölçer çeşitleri ve kullanımı

26.04.2018 - 16:09 | Son Güncellenme:

Çocuk olan her evde bir ateş ölçer bulunur. Günümüzde birbirinden farklı ateş ölçer modelleri mevcut olup, ateş ölçer seçiminde kalite ve kullanım özelliğine bakarak tercih yapmak gerekir. Özellikle çocukların ateşini ölçmek için tercih edeceğimiz ateş ölçerlerin kullanımı ve çeşitleri yazımızda...

Ateş ölçer çeşitleri ve kullanımı

Ateş ölçer çeşitleri

Haberin Devamı

Özellikle mevsim değişimlerinde bebekler ve çocuklar sıklıkla hasta olmaktadır. Hasta olan çocuğun ateşini takip etmek son derece önemlidir. Bu nedenle ateş ölçer alarak evde çocuğun ateşini takip ederek gerekli durumlarda sağlık merkezine gitmek gerekiyor. Ateş ölçer cihazlarının günümüzde birbirinden farklı çeşitleri mevcut olup, kalite ve özelliklerine göre fiyatları da değişkenlik gösterebiliyor. Ateş ölçer çeşitlerine baktığımızda farklı markalar adı altında birçok ateş ölçer seçeneği yer almaktadır.

Ateş ölçer kullanımı ve özellikleri nelerdir?

Çocukların ateşini takip etmek için tercih edeceğiniz üç farklı ateş ölçer modeli mevcuttur. Koltuk altı ateş ölçer günümüzde en çok tercih edilen ve en uygun fiyatlı ateş ölçer modelleri arasında yer alırken onu sırası ile kulaktan ateş ölçer ve uzaktan ateş ölçer izlemektedir. Ateş ölçer kullanımı ile bebeğinizin ve çocuğunuzun ateşini anlık olarak takip edebilir ve derece takibi yaparak not alabilirsiniz.

Haberin Devamı
  • Koltuk altı ateş ölçer; Çocuğu sırt üstü yatırarak koltuk altına uç kısmı getirilerek iki dakika boyunca koltuk altında kalması ile ölçüm yapmaktadır.
  • Kulaktan ateş ölçer; bu cihaz ise en güvenilir ateş ölçme yöntemlerinden biri olup, birçok sağlık merkezinde bu ateş ölçerler kullanılmaktadır.
  • Uzaktan ateş ölçer; teknolojik özelliği sayesinde temassız, uzaktan kolayca ateş ölçmeye yardımcı olmaktadır. Hareketli ve yerinde durmayan çocuklarda bu ateş ölçer son derece etkilidir.

Mevsim değişimlerinde hasta olan çocuklar ateşlenir ve ateşi yükselen çocukların mutlaka ateş takibi yapılmalıdır. Bu nedenle ateş ölçerlerin her evde olması gerekir.