Ege Atıklar yaşama dönüyor

Atıklar yaşama dönüyor

07.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bornova Belediyesi, geri dönüşüm projeleriyle hem çevreyi koruyor hem de önemli oranda tasarruf sağlıyor. Başkan Atila, “Vatandaşlarımızın duyarlığı bize umut veriyor” dedi

Atıklar yaşama dönüyor

Bornova Belediyesi’nin örnek projelerinden biri olan Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi Meclis toplantısında tanıtıldı. Proje kapsamında, kağıt, karton, kompozit ve metal atıklar ayrı toplanarak değerlendiriliyor ve ekonomiye kazandırılıyor, büyük tasarruf sağlanıyor. Belediyenin Mart ayı Meclis Toplantısı’nda Temizlik İşleri Müdürü Orhan Paçal projenin ayrıntılarını anlattı.
Bornova’da vatandaşlar; telefon, whatsapp, mail, dilekçe, belediye web sitesi, belediye mail, android telefon uygulamaları ile geri dönüşüm taleplerinde bulunabiliyor. Ayrıca apartman ve işyerleri belediyeye başvurarak geri dönüşüm kutusu talep edebiliyor. Kağıt, karton, kompozit ve metal atıklar bu yolla değerleniyor. Bornova’nın çeşitli yerlerine konumlandırılan mavi konteyner, tel kafes gibi dış mekân geri dönüşüm kumbaraları düzenli olarak toplanıyor.

Haberin Devamı

Bayat ekmekler can dostlara

Ayrıca Bornova sınırları içinde 400’ün üzerinde atık pil toplama noktası bulunuyor. Ekmek israfını önlemek için belirlenen ve talep edilen yerlere ‘Bayat Ekmek Toplama Kutusu’ yerleştirildi. Bornova’nın farklı noktalarına konulan 40 kutudan ekiplerce toplanan ekmekler hayvan barınaklarına ve besi çiftliklerine dağıtılıyor. Başkan Olgun Atila, en çevreci belediye olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti, vatandaşların desteklerinden de mutlu olduğunu belirtti.