Dünya Atina'da çatışma! Çiftçiler ve polis birbirine girdi

Atina'da çatışma! Çiftçiler ve polis birbirine girdi

08.03.2017 - 18:13 | Son Güncellenme:

Ekonomik krizin bunalttığı çiftçilerin Tarım Bakanlığı'na girmek istemesiyle başlayan arbedede, taraflar birbirine karşı biber gazı, sopa ve taş kullandı.

Atinada çatışma Çiftçiler ve polis birbirine girdi

Yıllardır ekonomik darboğazdan kurtulamayan Yunanistan'da çiftçiler bugün sokaktaydı. Başkent Atina'daki Tarım Bakanlığı önünde toplanan yüzlerce çiftçinin hedefinde, kemer sıkma önlemleri vardı.

Haberin Devamı

Göstericilerin bakanlık binasına girmek istemesiyle polisle çiftçiler arasında çatışma başladı.

Polisin biber gazı kullandığı arbedede çiftçiler de ellerindeki sopaları kullandı. Gaz maskesi taktığı görülen çiftçiler, taş ve sopalarla polis araçlarına saldırdı.

Gösteriye katılan çiftçilerden biri, uzatılan mikrofona "Tek kelimeyle felaket. Hiçbir şey üretemiyoruz. Üretim maliyetleri çok yüksek. Pazarda rekabet edebilecek ve müşterilerin tüketebileceği hiçbir şey üretemiyoruz" dedi.

Biber gazına maruz kalan bir diğer çiftçi ise, "Sektörü canlandırmak için vergi ve emeklilik reformunu değiştirmeleri gerekiyor ki biz de çalışabilelim. Ama bizim çalışmamızı istemiyorlar. Bizi Avrupa’dan ayırarak öldürmek köreltmek istiyorlar" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı, gösteriye katılanların çoğunun ülkenin en büyük adası Girit'ten geldiğini bildiriyor.

Yunanistan, 2009 yılından bu yana ekonomik krizin pençesinde. Avrupa Birliği ile birçok kez kredi anlaşması yapan Atina yönetimi, halen darboğazı aşabilmiş değil.