Dünya Atina'da Miçotakis'e veda töreni

Atina'da Miçotakis'e veda töreni

31.05.2017 - 18:59 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın eski başbakanlarından Konstantin Miçotakis  için Atina'da cenaze töreni düzenlendi.

Atinada Miçotakise veda töreni

Atina Katedrali'nde düzenlenen cenaze törenine önceki gün 99 yaşında hayatını kaybeden Miçotakis'in ailesi, yakınları ve ülkenin önde gelen siyasetçileri katıldı.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde başlayan tören için katedralin önünde uzun kuyruklar oluşturan sevenleri, Miçotakis'in tabutunu ziyaret ederek ailesine taziyelerini iletti.

Törende, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ve eski başbakanın oğlu ana muhalefetteki Yeni Demokrasi partisinin lideri Kiriakos Miçotakis konuşma yaptı.

Törenin ardından eski Başbakan Miçotakis'in naaşı, yarın defnedileceği Girit adasına ulaştırılmak üzere Elefsina'daki askeri havaalanına götürüldü.

Yarım asırı aşkın siyaset sahnesinde yer alan Miçotakis, 1990-1993 yıllarında Yunanistan Başbakanlığı görevini yürütmüştü. Yunanistan’ın ünlü siyaset ve devlet adamı Eleftherios Venizelos’un da akrabası olan Miçotakis, 1967 askeri cuntası tarafından tutuklanmış ancak daha sonra Türkiye’ye kaçmıştı. Yunanistan Parlamentosu'nda uzun yıllar görev yapan Miçotakis, 1974'de ülkesine dönene kadar sürgünde yaşamıştı.

Haberin Devamı