Siyaset ‘Takke düştü kel göründü’

‘Takke düştü kel göründü’

27.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik yeni anayasada olmamalı” açıklamasını eleştirdi.

‘Takke düştü kel göründü’

Grup toplantısındaki konuşmasına Ermeni soykırım iddialarına değinerek başlayan Yüksekdağ, “Yüzleşmediğimiz her acı yüzümüze çarpmaya devam eder. Özür dileme erdemini göstermeyen bir iktidarla yüz yüzeyiz” dedi. Kahraman’ın, “Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım” açıklamasına tepki gösteren Yüksekdağ, eleştirilerini şöyle sıraladı:
“Meclis Başkanı itiraf etti; takke düştü kel göründü. Din vurgusu yaparak hakimiyet ve hegemonya kurmak peşindeler. Çok dindar oldukları için mi çok dinar bir anayasa istiyorlar? Meclis Başkanı‘dindar devletiz, din eksenli anayasa yapılmalıdır’ diyor. Bu fütursuzluktur tam anlamıyla. İnsanların halkımızın dini yaşama duygusunu, düşüncesinin istismar edilmesidir. Dindar olanlar normal koşullarda Türkiye’de yaşanan sayısız kirliliğe hırsızlık, yolsuzluk, istismara karşı tutum alırlar. Bunların dindarlık algısında hırsızlık mubah, hırsızlık ve yolsuzluk yapanları aklamak görev, onların din algısında dini yaşam biçimlerde halkın, tüyü bitmemiş yetimin parasını pulunu kumar masalarına savurmak mubah.”