Antalya Aü Akademik Performans Sıralamasında Ön Sıralarda

Aü Akademik Performans Sıralamasında Ön Sıralarda

08.01.2018 - 14:24 | Son Güncellenme:

.

Aü Akademik Performans Sıralamasında Ön Sıralarda

Akdeniz Üniversitesi (AÜ), ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından hazırlanan, Türk üniversitelerinin 2017 yılı dünya genel sıralamalarındaki durumunu gösteren rapora göre, Türkiye’den listeye girme başarısı gösteren 17 Üniversiteden biri oldu.
Raporda, üniversite yöneticilerine, akademisyenlere, öğrencilere ve yükseköğretimdeki gelişmeleri takip edenlere yönelik, 2017’de yayımlanan 10 farklı dünya genel sıralamasında 160 Türk üniversitesinin son durumuna yer verildi. Türk üniversitelerinin 2017’de yer aldığı 10 kuruluş ise Webometrics, SCIMago, US News and World Report, QS, THE, Leiden (CWTS), CWUR, RUR, ARWU ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı şeklinde sıralandı. En az 6 listede yer almayı başaran 17 Türk üniversitesi içinde Akdeniz Üniversitesi, dünya genel sıralaması yapan 10 kurum listesinin 7’sinde dünya sıralamasına girdi.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, üniversitelerin akademik başarıları doğrultusunda değerlendirildikleri raporda, üst sıralarda yer almanın kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.
Akdeniz Üniversitesi’nin her geçen gün başarılarını arttırdığını ifade eden Rektör Ünal, “Akdeniz Üniversitesi olarak her alanda başarılarımızı artırma gayreti içerisindeyiz. 2017 yılı içerisinde gerek ülkemizde gerekse dünyada yayınlanan pek çok sıralamada üst sıralarda yer aldık. Son olarak açıklanan Türk üniversitelerinin 2017 dünya genel sıralamalarındaki durumunu gösteren raporda da üniversitemizin adının 14. sırada yer alması mutluluk verici” dedi.
Rektör Ünal, hedeflerinin dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girmek olduğunu belirterek, “Üniversitemizin adını dünyanın sayılı üniversiteleri arasına yazdıracak çok değerli akademisyenlerimiz var. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Akdeniz Üniversitesi, üniversiteler arası başarı sıralamalarında çok daha üst sıralarda yer alacaktır.”

Yazarlar