Antalya AÜ DEVLET KONSERVATUVARI, ULUSLARARASI PERA PİYANO FESTİVALİ’NDE

AÜ DEVLET KONSERVATUVARI, ULUSLARARASI PERA PİYANO FESTİVALİ’NDE

21.05.2014 - 11:23 | Son Güncellenme:

.

AÜ DEVLET KONSERVATUVARI, ULUSLARARASI PERA PİYANO FESTİVALİ’NDE

9. Uluslararası İstanbul Pera Piyano Festivali kapsamında düzenlenen ve 50 yarışmacının katıldığı Uluslararası Piyano Yarışması’nın 6 kişilik jürisinde Antalya Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri Samir Mirzayev ve Yuriy Sayutkin de yer aldı.
Jüri başkanlığını Amerika Birleşik Devletleri New-York'tan Prof. Tamara Poddubnaya’nın üstlendiği yarışmaya, 4 yaş kategorisinde Fransa, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Azerbaycan,Türkiye, Kıbrıs, Almanya gibi ülkelerden profesyonel piyanistler katıldı.
Yarışma şartlarına göre jüri üyelerinin de konser verdiği festival kapsamında, Antalya Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri İstanbul’da iki konser gerçekleştirdiler.Yuriy Sayutkin violonsel sanatçısı Yeliz Kızılay ile konser verirken, Samir Mirzayev ise öğrencileri Koray Çal ve Serenat Kacar ile Türkiye'de bir ilke imza atarak Johann Sebastian Bach'ın üç piyano için konçertosunu ilk defa tüm bölümleri ile sergilediler.
Pera Güzel Sanatlar’ın terasında gerçekleştirilen konserin ikinci bölümünde yine, Antalya Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanı Ekaterina Aktı ile Samir Mirzayev Bach'ın iki piyano için yazılmış konçertosunu sundular.
Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencisi, küçük yaş grubundaki öğrencilerden Zeynep Lal Kara ise mansion ödülüne layık görüldü.
9. İstanbul Pera Piyano Festivali’nin, Marta Argerich Kataloğu’na göre dunyanın ilk 100’e giren Piyano Yarışmaları’ndan biri olduğunu söyleyen Samir Mirzayev, “Bu festivalin 6 konserinden ikisinin Antalya Devlet Konservatuvarı hocaları ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilmesi gurur verici bir olay. Böylesine önemli bir yarışmada öğrencimizin de ödül alması bizleri ayrıca mutlu etti” dedi.